Meteoroloji tarafından yapılan uyarının ardından Hakkari’de dün başlayan kuvvetli yağış etkisini artırarak devam ediyor.

Yağışın etkisi ile Türkiye'nin çığ tehlikesi konusunda riskli bölgelerin başında bulunan Hakkari'de sabah saatlerinde çığ meydana geldi.

Hakkari - Çukurca Karayolu Depin mevisindeki çığ tünelinin üzerine çığ düştü. Sümbül Dağından kopan ve 10 metreyi bulan kar kütleleri çığ tünelinin üzerini kapattı.

Çığ nedeniyle Hakkari - Çukurca Karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Haber verilmesi ile birlikte bölgeye Karayolları, belediye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

 Jandarma bölgede trafik güvenliğini sağladı. 

Karayolları ve belediye ekiplerinin yol açma çalışması devam ediyor. Kar kütlesinni boyu 10 metreyi bulurken iş makinelerinin temizleme çalışması yaptığı sırada zorlandığı görüldü. 

Karayolu ekiplerinin iş makineleri yetersiz kalınca hakkari Belediyesi iş makinesi devreye girdi. 

Vali Çelik, İran sınırındaki duvar çalışmalarını inceledi Vali Çelik, İran sınırındaki duvar çalışmalarını inceledi

Bazı sürücüler sabahın erken saatlerinden beri yola düşen çığın temilenmesini beklediklerini dile getirdiler. 

Muş'tan gelip Çukurca'ya gittiğini söyleyen TIR Şoförü Kadri Gündüz, "Ben Muş'tan geliyorum Çukurca'ya gideceğim. Saat 05.45'te ben burdan geçerken çığ düştü. O saatten beri yol kapalı. Bekliyoruz. Çukurca'ya gideceğim. Yolun açılması belki 3 -4 saat sürebilir. Çünkü baya çığ gelmiş. Çok yüksek. Allah yardımcınız olsun inşallah. Allah bütün şoförlere yardım etsin" dedi. 

Çukurca yönüne gitmeye çalışan İlyas Faruk ise madene gitmek için yola çıktığını ve 2 saaten fazladır bölgede beklediklerini söyledi.

Muhabir: Zeki Dara