HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hazine Müsteşarlığının "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelgesi" kurumun internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hazine Müsteşarlığı tarafından yayınlanan genelge Hakkari’deki sürücüleri de heyecanlandırdı. Bir çok sürücü sigorta şirketlerinin fahiş fiyatların belirlemesine isyan etse de zorunlu olduğu için mecburi olarak yaptırmak zorunda kalıyordu. Genelgenin ardından sigorta şirketleri Hasarsızlık sebebiyle prim artırım oranları da sürücünün kaza yapma durumuna yani hangi basamakta olduğuna göre değişecek. Buna göre kaza yapmayan sürücülerdeki (basamak 7) indirim oranı yüzde 45 olacak, son bir yılda en az 3 kaza yapanların prim artırım oranı (basamak 1) ise yüzde 150 olacak.

Veysi Deniz isimli şoför Hazine Müsteşarlığı tarafından yayınlanan genelgeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Deniz, Sigorta şirketleri sürücüleri zor durumda bırakan fiyatlar verdiğini belirterek şunları söyledi; “ Bu genelde sayesinde artık iyi sürücü, kötü sürücü olarak sigortalar belirlenecek. Bu durum daha adaletli olacak. Bir vatandaş olarak memnuniyetle karşıladım. Benim anladığım kadarıyla dikkatli sürücü ile dikkatsiz sürücü arasında ciddi prim farkı ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bakalım sigorta poliçemizi yenilediğimizde bu fiyatın ne kadar düştüğü ortaya çıkacak. Çok şükür şimdiye kadar her hangi bir kaza durumu yaşamadım. Bu duruma göre benim sigorta poliçemin hemen hemen yarı yarıya inmesi gerekiyor. Artık her şeyin hayırlısı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Hakkari’deki sigorta acenteleri ise, yeni genelde ile iyi sürücü kötü sürücü durumunun olduğunu bunun daha adaletli olacağını belirterek şunları söylediler; “ Malum sigorta primleri vatandaşın belini büktü. Çünkü son yıllarda fiyatlar yükseldikçe yükseliyordu. Yeni çıkan Hazine Müsteşarlığının "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelgesi" yerinde bir genelge oldu. Burada iyi sürücü kötü sürücü ayırt edilerek ona bakılarak teklif verilecek. Bu da kaza yapma sicili olmayan sürücülere yarayacak. Çünkü fiyatlar yarıya kadar iniyor. Yani 800 TL. teklif alan vatandaş 450 TL’ye kadar inen fiyat ile buluşacak. Bu durum onları memnun edecek. Tabi bizleri de çünkü çoğu kez bize sigortasını yenilemek isteyen vatandaşların tepkileri ile karşılaşıyorduk. Artık bu son bulacak. Fakat burada kaza yapma sicili olan sürücüler çok etkilenecek. Çünkü fiyatlar yüzde 150 artacak. Herkes için hayırlı olsun” dediler. 

Editör: Haber Merkezi