HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda Hakkari Meteoroloji Müdürü Nusret Karadeniz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14.Bölge Müdürlüğü teknik personellerinden Meteoroloji Mühendisi İlknur Kumbar ve Mehmet Can Baybora'nın sunumları ile ''Zirai Meteoroloji Semineri'' düzenlendi.

Seminere Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, şube müdürleri, Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı temsilcileri,  teknik personeller ve tarım danışmanları katıldı.

Seminerde Hakkari Meteoroloji Müdürü Nusret Karadeniz ve teknik personellerinin yaptıkları sunumlarda; Meteoroloji tahmin sistemleri ,faaliyet alanları ve önemi hakkında bilgiler verilerek gerektiğinde meteoroloji tahmin ve raporlarına nasıl ulaşılacağı, meteoroloji tahminlerinin zirai çalışmalar ve verimliliği arttırmadaki önemine değinildi.

Seminerde İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü  teknik personeli meteoroloji değişimlerinin tarımsal faaliyetler üzerindeki etkilerini ve alınabilecek önlemleri  hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Teknik personellerin meteoroloji tahmin ve raporlarına ulaşma konusunda meteoroloji çalışanlarıyla koordineli ve sıkı ilişkiler içerisinde bilgi alışverişi yapmalarının çiftçi ve tarım çalışanlarına artı katkı sağlayacağı ve önceden alınan hava tahmin raporlarının çiftçilerle paylaşılmasının verimi ve ürün çeşitliliğini arttıracağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi