HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de bir yandan altyapı çalışmaları, bir yandan şehir içi içme suyu şebeke çalışmaları diğer yandan da yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Kent merkezinin bir çok mahalle ve caddesinde devam eden çalışmalardan dolayı şehir adeta şantiye alanına döndü.

Bu çalışmalar kapsamında Bağlar Mahallesi Sanayi altındaki yolda meydana gelen toprak kayması sonucu dar olan yol Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında yol güzergahı üzerinde bulunan ve yol ulaşımını engelleyen tepelik iş makinelerinin yardımı ile kırılarak istinat duvarında kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor.  Kırılan taşlar işçilerin çalışmaları ile duvar örülerek, yolun genişletilmesinde kullanılıyor. Yapılan çalışma ile birlikte sürücülerin zorluk çektiği nokta genişletilerek gerek yaya trafiğini, gerekse araç trafiğinin akışını rahatlatılmış olacak.  

122.jpg

Mahalle sakinleri, başlatılan yol çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, daha önceleri dev kayanın engeli yüzünden yol bir türlü genişletilemediğini dile getirdiler. Vatandaşlar; “ Bağlar Mahallesi’nin ve Bay Köyü’nün ulaşımını sağlayan yol, sanayi altındaki güzergah çok sıkıntılı bir yerdi. Bölgede yaşanan toprak kaymasından kaynaklı yol sürekli kayıyordu. Belediye tarafından yapılan çalışmalar ile bu sorunun gidilmesi amacıyla o noktada şimdi bir yandan 6 metreyi bulan taş duvar örülüyor, diğer yandan ulaşıma engel olan ve yolun bir kısmını kaplayan taşlı tepe iş makineleri yardımı ile kırılarak, taş duvarda kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor. Yolda halen çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sona erer ve kaliteli bir asfalt dökülerek modern bir yola kavuşmuş olacağız. Biz mahalle sakinleri olarak yapılan bu çalışmaları yerinde buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Diye konuştular. 

Editör: Haber Merkezi