2015 yılından beri kentte tek başına faaliyet gösteren Medya İş Sağlığı ve Güvenliği şirketi tarafından Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundan verilen eğitimde uzmanlar tarafından, enerji dağıtımında ayırıcılar, kesiciler, manevralar, koruma ve mahalli topraklamanın önemi, enerji dağıtımından kullanılan KDD'lerin kullanımı ve önemi gibi konuları VEDAŞ ve Nibel AOB personeline verildi.

2015 yılından bu yana Hakkari Van ve Şırnak kentlerinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda iş güvenliği hizmet veren Medya OSGB yetkilisi İskender Temel, yapılan eğitimle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada VEDAŞ ve taşeron firmalarından çalışan personele İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdiklerini söyledi.

Temel, farklı alandan uzman kişilerle özellikle son zamanlarda artan iş kazaları nedeniyle alınacak önlemler ve iş kazaların minimize edilmesi için yapılacak çalışmalar için eğitmenlerini devam edeceğini aktardı.

Temel, bundan sonraki süreçte de çalışanları sahada güvenli bir şekilde işlerini yapması için pratik ve teorik çalışmalarını devam edeceğini kaydetti.

Elektrik dağıtım sektörü profesyonelleri olarak zor ve tehlikeli işlerde hizmet verdiklerini belirten VEDAS Hakkari İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz, ise  “İcra ettiğimiz hizmetin barındırdığı tehlikelerin bilincindeyiz ve bu nedenle de çalışanlarımızın can güvenliğini koruyacak ve bilgilerini güncel tutacak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Eğitimlerde personelin hayatını kurtaracak olan eğitimi veren uzmanlara ve eğitime katılan personelimize teşekkür ederiz.’’

VEDAŞ personeline İSG eğitiminin devam edeceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi