Valilik binasında hizmete sunulan mağazanın açılışına Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.
 
Vali Cüneyit Orhan Toprak beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte açılışını yaptığı mağazayı gezerek vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan giyim malzemelerini yakından inceledi.
 
Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Cüneyit Orhan Toprak, her yaştan vatandaşın faydalanabileceği mağazanın, haftanın bir günü açık kalacağını söyledi.
 
Vatandaşların Valilikten alacakları kartla bu hizmetten yararlanabileceğini anlatan Vali Toprak, şunları kaydetti:
 
"Bugün sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren bir çalışmayla beraberiz. İl Emniyet Müdürlüğümüzün kontrolünde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde Valiliğimiz tarafından Türkiye çapında tanınan bir marka ile yaptığımız yazışma sonucunda ilk etap için 10.000 parça giyim malzemesi gönderildi. Mont, pantolon, gömlek, kazak, yelek gibi giyim malzemelerinden oluşan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için bir kaynak elde etmiş bulunuyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul’dan değişik firmalar, hayırsever vatandaşlarımız tarafından da bu projemiz desteklendi. Valilik binamızın zemin katında büyük bir odayı bu işe tahsis ettik. Burada sadece muhtaç olan kişileri baz almıyoruz. Çünkü bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bu konuda seferber. Burada muhtaç olmakla beraber çocuklarımızın, gençlerimizin, kendilerine yakışır gördüğü, ihtiyaç olarak değerlendirdiği veya üstümde bir yenilik olsun diye de gelip müracaat edebileceği şekilde bunu değerlendirdik. Yani çocuğumuz üstünde kıyafet manasında bir ihtiyacı olmazsa dahi bizim sokak ve köy ziyaretlerimizde bizi gören veya Emniyet Müdürümüzle temas halinde olabilecek vatandaşlarımız 6 yaşından 66 yaşına kadar çok geniş bir yelpazedeki vatandaşlarımız bizden alacakları kartla buraya gelerek haftanın bir günü açık olan bu mekânda her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekler. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu sadece muhtaç olan kardeşlerimiz için değil temas ettiğimiz, Valiliğin bir faaliyeti ile beraber olmak isteyen, Vali ve Emniyet Müdürü amcasından bir hediye almak isteyen bu güzel duyguların gelişmesi için uyguladığımız bir proje. Biraz öncede bu projemizin açılışını yaptık ve ilk şanslı kardeşlerimiz, çocuklarımız burada gönüllerince canlarının istedikleri malzemeleri giyinecekler. Bu malzemelerin hepsi de birinci sınıf kalitedir. Hakkâri’mize bir güzellik ve katkı olarak bu projenin hayata geçirilmesinden memnunluk duyuyorum. Ayrıca burada bulunan malzemelerin çok büyük bir kısmını karşılayan çok kıymetli Vahap Küçük Beyefendi’ye özellikle buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hayırseverlik veya vatandaşımızla toplumumuzla yardımlaşma, dayanışma, sosyal birliktelik böyle olur. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Herkese de örnek olmasını diliyorum. Sadece bir yazımızla bu mağazayı 10 defa dolduracak şekilde oranda malzeme geldi. Kaldı ki yeni yazışmalarımız yeni taleplerimiz de saklıdır. Hakkârili kardeşlerimize de yaşlı, genç, kadın, erkek bu kıyafetlerle mutlu günler geçirmelerini diliyorum."
 
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen mağazaya gelen çocuklar polis memurları tarafından giydirildi.

06-005.jpg

 

Editör: Haber Merkezi