HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri’deki farklı cadde ve sokaklarda sayıları 150’den fazla olan ve çoğunluğu demirden yapılan ruhsatsız ve kaçak barakalar, belediye ekipleri tarafından şehir imajını zedelediği, görüntü ve çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle kaldırılmaya devam ediliyor.

Bulak Mahallesi Altay Caddesi üzerinde 25’e yakın esnafın bulunduğu barakaların önü zabıta denetiminde kazılırken, esnaflar ise duruma tepkili.

Esnaflardan Şaban Çelikkol, yaklaşık 20 yıldır burada esnaflık yaptığını ifade ederek, "üç öğrenci okutuyorum. Yapacak başka bir işim yok. Yıllardır bu barakada elde ettiğim gelir ile ailemin geçimini sağlıyorum. Biz de şehrimizin güzel bir görünüme elbette ki en fazla bizler istiyoruz. Ancak bize bir iş imkânı verilmesini bekliyoruz" dedi.

Konu ile ilgili açıklamada esnaflarından Nurettin Duman ise şunları söyledi.’’  Benim tek geçim kaynağım bu baraka dükkân evliyim çocuğum var buradan kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum.

Bizim baraklar kaldırılıyor tabi ki bu kentin imajını ve görüntü kirliliği oluşmamasını bizde istiyoruz ama bu baraklarımız kaldırılmasıyla bizler mağdur olacağız en azından bu kararı alan belediyemiz bizler için yer tahsisi edebilir ve bizlerden ticaret hayatımızın geriye kalanı orada devam etmek isterdik.

Yetkililerden tek istediğimiz bizleri mağdur etmemeleri kara kış gününden en azından akşam evimize götüreceğimiz bir ekmek kazanmak için bizlere uygun bir yer bulmalarıdır.’’dedi.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi