HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

         Hakkari Valiliği ile Hakkari Belediyesi tarafından kentteki 14 branşta faaliyet gösteren 35 spor kulübüne destek amacıyla 400 sporcuya alınan spor malzemelerinin teslim töreni yapıldı.

          Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine Vali İdris Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcuları katıldı.

Vali Akbıyık’a sevgi gösterisi

        Malzeme teslim törenine katılan Vali İdris Akbıyık’ın salona geldiği anons edilince salonda bulunan tüm sporcular ıslık ve alkışlarla kendisini karşıladı. Sporcuların bu sevgi gösterisini Vali Akbıyık karşılıksız bırakmayarak onları selamladı. Sporcuların bu sevgisi Vali Akbıyık’ın yüzünde tebessüm oluşturdu.

        Programda konuşan Vali İdris Akbıyık, Hakkarili sporcuların ulusal ve uluslar arası düzeyde çeşitli spor branşlarında elde ettiği başarıların Hakkari’nin tanıtımına çok önemli katkı sağladığını dile getirdi.

dsc_8551.jpg“Hakkari, spora yetenekli insanların,                                  gençlerin olduğu bir yer”

        Bugün Hakkari’de çok güzel bir manzara ve ortamda bulunduklarını dile getiren Vali Akbıyık, “Hakkâri’de sporun gelişmesinde bugünlere gelmesine katkısı olan bütün herkese teşekkür ediyorum. Hakkari, bunların hepsini fazlasıyla hak ediyor. Gerçekten artık bizleri mutlu eden bir şey var Hakkari imajının değişiyor olması ve eski kötü günler ile anılmıyor. Bu imajın oluşmasında Hakkari’nin değişmesinde en büyük etken ve pay sahibi gençlerimiz ve  sporcularımızdır. Özellikle bayan spor takımımız Hakkari’mizin tanıtımında çok önemli katkı yapıyor. Yine Sümbül Engelli Spor Kulübümüz bizleri her zaman her maçta gururlandırıyorlar. 10 bin civarında bizim lisanslı sporcumuz var. Bunların bir kısmı ulusal düzeyde, bir kısmı uluslararası düzeyde çok güzel başarılar elde ediyorlar. Hakkari gerçekten spora yetenekli insanların, gençlerin olduğu bir  yer.” dedi.

dsc_8565.jpg

 “Bütün takımlarımıza, sporcularımıza başarılar diliyorum”

        Hakkari’deki genç nüfusa dikkat çeken Vali Akbıyık, “Biz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her yönüyle en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Batıda insanlarımız nasıl spor yapıyorsa, nasıl başarılı oluyorsa bizim gençlerimiz de bunu yapacak ve bu başarıları görerek daha da başarılı olacak. Ben bundan sonraki müsabakalarda, yarışmalarda bütün takımlarımıza, sporcularımıza başarılar diliyorum. Ayrıca sporun sadece müsabaka için ya da yarışmalar için yapmıyoruz. Sağlıklı bir vücuda, sağlıklı bir hayata, sağlıklı bir Hakkari’ye sahip olmak için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Epcim: “Tüm Sporcularımız ile gurur duyuyoruz”

      Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ise, Hakkari’deki tüm sporcularla gurur duyduklarını belirterek, “Hakkari’de son yıllarda gelişen bir saha var. Çok önemli başarılara imza atan spor takımlarımız mevcut. Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslarda yetişen sporcularımız var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yetiştirilen başarılı sporcularımız var. Malzemelerin temini noktasında İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Biz Hakkari Belediyesi olarak sportif faaliyetlere destekler verdik. Sporcuları desteklemeye, gençliğin önünü açmaya devam edeceğiz. Sporda olduğu gibi her alanda gençlerimizin yanındayız. Spora kat kat destek vereceğimizi burada belirtmek istiyorum.Tüm sporcularımız ile gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

      Yapılan konuşmaların ardından malzeme dağıtım törenine geçildi. 

      Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

dsc_8515.jpg

dsc_8520.jpg

dsc_8531.jpg

dsc_8533.jpg

dsc_8575.jpg

dsc_8586.jpg

dsc_8592.jpg

dsc_8594.jpg

dsc_8600.jpg

dsc_8626.jpg

19-001.jpg

1-089.jpg

Editör: Haber Merkezi