Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin geleceği adına önemli olan proje kapsamında, kurum personeline ön bilgilendirme eğitimi verildiği bildirildi.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Eylem Planı" hazırlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda öncelikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binasında başlatılacak olan proje valilik binası, kamu kurum ve kuruluşları ile Hakkari Üniversitesi ve okullarda yaygınlaşarak devam edecektir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı hesaplamalara göre sadece sözü edilen kurumlarda ayda 132 ton kağıt, 66 ton plastik, 50 ton cam ve 25 ton metal atığın çıkacağı öngörülmektedir. Bu atıkların geri kazanılması halinde 2 bin 244 ağacın kesilmesi önlenerek 170 bin 925 litre petrolünde tasarrufunun sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca sebze, meyve ve bahçe atıkları gibi organik atıklardan elde edilecek kompost, yeşil alanlarda kullanılabilecektir. Öncelikli olarak kamu binalarında başlatılacak olan proje, tüm ilimize yaygınlaştırılacaktır."/aa

Editör: Haber Merkezi