HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Hakkâri’de Sibirya soğukları yaşanıyor.

Kış mevsimimin ilk ayı olan Ocak ayının son haftlarını yaşadığımız bu günlerde Doğu Anadolu bölgesi Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisine girerken, özellikle sabah ve akşam saatlerinde kent merkezi adeta buzdan bir görünüme bürünüyor.

Sabah ve akşam saatlerinde kentte hayat durma noktasına gelirken, kuru soğuk ve beraberinde etkili olan don olayı ise ortaya farklı ve ilginç görüntülerin çıkmasına neden oluyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Hakkâri’de de etkisini gösteriyor. Etkili soğuk havalar nedeniyle kent merkezinde hayat adeta durma noktasına gelirken, vatandaşların soğuk hava nedeniyle dışarı çıkmadığı mahalleler ise boş kaldı.

Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının eksinin altına düştüğü kent merkezinde, akşam havanın kararması ile beraber çarşı merkezi boş kalırken, sabah saatlerinde ise aşırı buzlanma ve don olayından dolayı sürücüler araçlarını çalıştırmakta zorlandı. Soğuk havanların en çok etkilediği yerler ise sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşıladığı, durağan su kaynakları ve küçük göletler oldu. Hayatı adeta durma noktasına getiren soğuk hava, bütün olumsuzlukların yanında ağaç dalları ve üzüm asmaları üzerinde oluşturduğu şekillerde estetik bir o kadarda ilginç şekiller oluşturuyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi