HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım ortamının sağlanması amaçlanan sempozyumda Hakkari tarihi, idari, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı anlatılacak.

Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Hakkari'de Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından Hakkari Valiliği, Hakkari Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde 02-04 Mayıs 2019 tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı üniversitelerden bilim insanlarının, diğer kurum ve kuruluşlardan araştırmacıların katılımlarıyla “Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkari” konulu uluslararası sempozyum düzenleneceğinini duyurdu.

Hakkari Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneceği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Tarihi ve coğrafi zenginlikleri, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen değerleri ile dikkat çeken Hakkari üzerine yapılan araştırmalara her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenlenecek sempozyum ile Hakkari'ye yönelik çalışmalardan yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde fayda sağlanması beklenmektedir. Sempozyumun amacı 1876'dan günümüze Hakkari'nin tarihi, idari, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını inceleyen araştırmacılara çalışmalarını sunabilecekleri, ulusal ve uluslararası düzeyde duyurup tanıtabilecekleri bir ortam sağlamaktır." denildi.

Sempozyuma tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

1-096.jpg

Editör: Haber Merkezi