Hakkari'de, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla düzenlenen İl Seçim Güvenliği Toplantıs yapıldı. 

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik Başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, yerel seçimlerin ilde huzur ve güven ortamında sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için seçim günü, öncesi ve sonrası alınacak tedbirler görüşüldü.

Hakkari Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,Seçim Güvenliği Toplantısı’nda 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için alınacak güvenlik önlemleri ele alındığı bildirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ile kurum ve birim amirleri katıldı. Emniyet ve jandarma yetkililerinin de katıldığı belirtildi. 

31 Mart Yerel Seçimleri için uygulanacak güvenlik tedbirleri ve olası güvenlik risklerine karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldığı toplantıda Vali Çelik'in, seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek tüm katılımcılara bu süreçteki çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

Kaynak: Zeki DARA