HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Dağgöl Mahallesi Çevreyolu Devlet Hastanesi karşısında bulunan Hakkari İl Sağlık İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Hakkari Valiliği Binası önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar "Şişmanlık Pişmanlık", “Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz", "Mutluluk Harekette" ve "Obeyziteye Hayır"şeklindeki pankartlar taşıdı. 

Yürütüşe İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nazmi Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gürcan Göngürel, İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Aile hekimleri katıldı. Yapılan yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları bisikletleri ile eşlik etti.

dsc_9318.jpg

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" ile ilgili yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 3-4 Ekim günü "Dünya Yürüyüş Günü" olarak belirlenmiştir. Ülkemizde "Dünya Yürüyüş Günü" çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır. Anılan etkinlikler kapsamında ilimizde farkındalık yaratmak adına İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Personeli, Aile hekimliklerinin katıldığı; Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü'nünde bisikletleri ile Valilik Makam Binası önünde son bulmuştur. Yürüyüşün akabinde Spor veGençlik İl Müdürlüğü'nün düzenlediği tekerlekli patent müsabakası halka ve yürüyüş katılımcılarına izletilmiştir." denildi. 

dsc_9283.jpg

dsc_9287.jpg

dsc_9293.jpg

dsc_9301.jpg

Editör: Haber Merkezi