HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Hakkari’nin başlı sorunlarından bir tanesi olan park sorunu çoğu zaman çekilmez hal alıyor. Çarşı merkezinde yeteri park alanları bulunmadığı için sürücüler tarafından gelişi güzel park edilen araçlar gerek araç trafiğini gerekse yaya trafiğini aksatıyor.
 
Özellikle kent merkezine giren tır gibi ağır vasıtaların çarşı merkezi. Bulvar Caddesi’ne girmesi ile birlikte trafik arap saçına dönüşüyor. Cadde üzerine park edilen araçların yanlama park etmesi sonucu ağır vasıtaların geçişine engel oluyor. Durum böyle olunca tıkanan trafik ile birlikte arka arkaya gelen araçların çıkardığı korna sesiyle çevrede gürültü kirliliği oluşturuyor. Çoğu zaman kaldırımlara bile araçları çıkaran bazı sürücüler ise yaya trafiğini de kapatıyor.
 
Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, kent merkezine araçların park edileceği bir park alanı yapılmasını istiyor. Çarşı merkezinde araç kirliliğinden insanların rahat gezmediğini söyleyen vatandaşlar şunları söyledi; “Zaten çarşı merkezi yeterince dar. İnsanların gezip dolaşacağı yerler kısıtlı. Bulvar Caddesi’ne de park edilen araçlar kent merkezinin görüntüsünü bozduğu gibi insanların da rahat gezmesini ve çarşı merkezinde rahat nefes alacağı alanlar daraltılıyor. Bizler özellikle Ramazan aylarının akşamlarında trafiğe kapatılan caddelerin Ramazan ayı sonrasında bu uygulamanın yanına yol kenarlarına araç park yasağı getirilmesini istiyoruz. Eğer bu uygulama yapılırsa insanlar hem daha rahat nefes almış olur, hem trafik akışını engelleyecek bir durum ortaya çıkmaz olur.”
 
Sürücüler ise Hakkari’de park alanlarının olmamasından dolayı çarşı merkezinin özellikle Bulvar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Çevre Yolu’nda sürücülerin araçlarını park ettiklerini söylediler. Sürücüler, “Özellikle duyarsız sürücülerin araçlarını trafiği aksatacak şekilde park etmesi çoğu zaman işin içinden çıkılmaz hal alıyor. Bizler de bu durumdan şikayetçiyiz. Çünkü çoğu zaman çarşı merkezine giren tır gibi ağır vasıtalar caddeyi kilitliyor. Çünkü park edilen araçların engel olmasıyla yol akışı engelleniyor. Bizler de yetkililerden kent merkezine sürücülerin araçlarını park edecekleri park alanların yapılmasını istiyoruz. Bu konuda belediyemizin bir çalışma başlatması ve çarşı merkezinde çoğu zaman arap saçına dönen trafik sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi