HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Hakkari'de  kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar daha uygun bir fiyata odun alabilmek kentin farklı yerlerinde bulunan oduncuları gezerek odun fiyatlarının nabzını yokluyor. Geçtiğimiz yıl tonu 400  liradan satılan odun , bu yıl 550 liradan alıcısını bekliyor. Pehlivan Mahallesi Mühürdar Caddesinden  odun ve kömür  satan Dılovan Çiftçi  adlı vatandaş, bu yıl fiyatların oldukça yüksek olduğunu söyledi.


Geçen yıla göre odun fiyatının  oldukça pahalı olduğunu ve vatandaşların odun ve kömür almakta zorluk çektiğini belirten Çiftçi "Allah odun ,kömür alan insanlarımıza yardım etsin, insanlarımızın ekonomik gelirleri olmadığı için alım gücüde olmadığından dolayı  odun   ve  kömür alamıyorlar. Geçen yıl ile karşılaştırdığımızda kömürün tonunda 100 ila 150  lira fark var. İnsanlarımız bu zammın biz satıcılar   tarafından yapıldığını zannediyorlar. Böyle bir şey mümkün değil. Biz  odun ve kömürcü  esnafı  olarak hiçbir zaman bir araya gelip hiçbir şekilde fiyat konuşamayız. Sonuçta herkesin ticareti farklıdır. Türkiye'ye kömür biraz daha kısıtlı geliyor.


Kömür ve odun  fiyatlarının sabit olmadığını ve Dolar'a bağlı olarak değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Çiftçi , "Bizde aldığımızürünlerin üzerine küçük bir kazanç bırakarak satıyoruz.  özellikle Kömür ithal olduğu için kimseyle sabit bir fiyat konuşamıyoruz. Mesela geçen sene yaz mevsiminde 600-650 liraya sattığımız soba kömürünü biz kış mevsiminde Dolar'ın yükselmesiyle bin liradan sattık.

Dolar'ın bu kadar yükseleceğini bizde tahmin edemiyorduk.  Odun, Kömür  yaz mevsimine göre kış mevsiminde daha da pahalı oluyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi