HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Mukaddes Akar Sokağı Belediye Halk Pazarı karşısındaki oto park alanında düzenlenen etkinliğe kentteki engelli vatandaşlar ve gençler katıldı. 

Güvenlik güçleri tarafından etkinliğin yapıldığı nokta bariyerlerle kapatılarak, etkinliğe katılanlar üst aramasından geçirildi. 

Yerel sanatçılar Hozan Rıfat,  Şiyar Bervari ve Süleyman Derinses’in seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çeken davetliler, güzel bir gün yaşadı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bir konuşma yapan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, etkinlik amacının engelliler ve gençler arasındaki dayanışmayı sağlamak olduğunu, ve bu vesile ile müzik şöleni düzenlediklerini söyledi.

Her kesimin engellilerin yanında olmasını isteyen Aydoğdu, bir çok esnafı ve sivil toplum örgütlerini davet ettiklerini fakat kendilerini yalnız bıraktıklarını belirterek, bu duruma veryansın etti. Aydoğdu konuşmasına şöyle devam etti; “Her insan bir engelli adayıdır. Her insan bir engelli adayı ise herkesin engellileri unutmayıp, yalnız bırakmayıp onlara destek vermesi gerekiyor. Engelli kardeşlerimiz için daha fazla istihdam alanları istiyoruz. Bu konuda engellilerin talepleri var. Bu taleplere ses verilmesini istiyoruz.” dedi.

dsc_0057.jpg

dsc_0061.jpg

dsc_0065.jpg

dsc_0066.jpg

dsc_0073.jpg

Editör: Haber Merkezi