HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Ana yollar başta olmak üzere araç trafiğinin yoğun olduğu ara sokaklarda geçici asfalt dökülürken, mahalle yolları olduğu gibi bırakıldı. Yağışlı kış mevsimi öncesi mahalle yollarında yer altı çalışmaları başlatılıp borular döşenmiş ve ardından üzeri toprak ile kapatılmıştı.

Geçmiş yıllarda özellikle kış mevsimlerinde mahalle yollarının araç trafiğine kapalı kalmasından dert yanan vatandaşlar, bu yıl ise çamur deryasına dönüp köstebek yuvasını andıran içi su ve çamur dolu yollardan şikayetçi.

Kış mevsimi ile beraber kar yağışının hiç eksik olmadığı kentte geçmiş yıllara nazaran yağış şeklinin değişmesi ve kar yerine yağmur şeklinde yağması ise durumu daha da vahimleştiren bir başka etken.

Kar yağışının mevsim boyunca üç kez meydana geldiği kentte, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıktan dolayı yerdeki kar erirken, toprak zeminli olan mahalle yollarını da çamur deryasına çevirip, hem sürücüler hemde yayalar için ulaşımı adeta çileye dönüştürüyor.

Kıran  Mahallesinde Cezaevi  Caddesinden başlayan Hakkari Üniversitesi yoluna kadar devam eden  yaklaşık 500 metrelik yolda oluşan çamur deryası ve içi su dolu çukurlar hem mahalleliyi hem de sürücüleri isyan ettirdi.

Durumdan oldukça rahatsız olan mahalle sakinleri, hafta içi her gün okula gidip gelen çocuklarının üst başlarının sürekli çamur içinde kaldığına dikkat çekerek, her gün çamaşır yıkamaktan, bıktıklarını kaydedip, yetkililerin çamur deryasına dönen yolda geçicide olsa bir çalışma yapmalarını istediklerini kaydetti.

ıktan dolayı yerdeki kar erirken, toprak zeminli olan mahalle yollarınıda çamur deryasına çevirip, hem sürücüler hemde yayalar için ulaşımı adeta ızdıraba dönüştürüyor.

Kıran  Mahallesinde Cezaevi  Caddesinden başlayan Hakkari Üniversitesi yoluna kadar devam eden  yaklaşık 500 metrelik yolda oluşan çamur deryası ve içi su dolu çukurlar hem mahalleliyi hem de sürücüleri isyan ettirdi.

Durumdan oldukca rahatsız olan mahalle sakinleri, hafta içi hergün okula gidip gelen çocuklarının üst başlarının sürekli çamur içinde kaldığına dikkat çekerek, hergün çamaşır yıkamaktan, bıktıklarını kaydedip, yetkililerin çamr deryasına dönen yolda geçicide olsa bir çalışma yapmalarını istediklerini kaydetti.

mahalle-2.jpg

mahalle-3.jpg

Editör: Haber Merkezi