HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Sürücülerin, can güvenlikleri için mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yapması gerektiğini belirten Levent Gültekin isimli  oto lastikçi, “Sürücülerimizden araçlarına kar lastikleri taktırmanın yanında bakımlarını da yapmalıdırlar. Uygulama kış aylarında yüzde 20 artış gösteren trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynuyor.

Gültekin , kar lastikleri fiyatlarının otomobillerde 130 ila 150, kamyonet ve minibüslerde 250 ila 600, kamyon ve otobüslerde ise bin 500 ila 2 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi.


Özelikle trafik denetimleri esasından kar tipi lastiklerin kontrol edildiğini  araç sahiplerinin de buna dikkat etmesi gerektiğini aktaran  Gültekin Zorunluluğu rağmen kış lastiği takmayanlara 571 TL para cezası kesileceğini  belirtti.


 Maruf Kılınç ise lastikleri değiştirmek için geldiğini belirterek, “Kış hazırlıkları için önce lastiklerini değiştirdik, sonra aracın bakımları ile ilgileneceğiz.

Lastikçi arkadaştan randevu aldık ve lastikleri değiştirmeye geldik. Hem lastikleri değiştirmesek yaklaşık 600 lira ceza ödeniyor. Ancak cezadan ziyade tedbir amaçlı, kazayı önleme açısından her yönden değiştirmek zorundayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi