HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Yasa gereği zorunlu hale getirilen kış lastiği döneminin sona erdiği 1 Nisan’dan beridir oto lastikçilerde yoğun mesai devam ediyor. Yaz lastiğini taktırmak için lastikçilere akın eden vatandaşlar oto lastikçiliği yapan esnafının yüzünü güldürdü.

Kış lastiği uygulamasının sona erdiği 1 Nisan’dan bu yana yoğun mesai içinde olduklarını dile getiren lastikçiler, kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle sürücülerin lastiklerini değiştirmek için kendilerine geldiklerini dile getirdiler. Lastikçiler kış lastiğinin çıkarılmadığı zaman aracın balansının bozulmasına neden olacağını ve kış lastiğinin erken eriyeceğini belirtiler. Yaz lastiklerinin önemine dikkat çeken lastikçiler, kış lastiklerinin hem yakıtı hem de yol tutuşunu etkilediğini belirterek şunları söylediler; “"Kış lastiği devri bitti ve yaz lastiğine geçtik. 1 Nisan'dan bu yana yoğun çalışmamız devam ediyor. Aradan bir ay geçmesine rağmen işlerimizde yoğunluk sürüyor. Burada müşterilerimize değişim esnasında aynı zamanda naturel bakım kontrolleri olan lastik, sipob, balans, yağ ve balata gibi kontrollerde yapıyoruz. Yazın kış lastikleri aracı zorluyor. Yakıtı çok yakar ve kışlık lastiğini ömrünü azaltır. Sıcak asfaltta giderken kış lastiği aracın aşınmasına ve yorulmasına sebep oluyor. Yaz lastiği çok önemli. Yakıtın yanı sıra yol tutuşunu ve aracın rahat bir şekilde yol akımını sağlıyor"

Kış lastiğini değiştirmek için lastikçilere akın eden vatandaşlar ise, zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle lastikçilere geldiklerini belirttiler. Aradan bir ay geçmesine rağmen yeni yaz lastiklerini taktıklarını belirten vatandaşlar, şöyle devam ettiler; “Bahar geldi. Kış lastiklerimizi değiştiriyoruz. Malum kış lastikleri pahalı daha fazla aşınmaması için değişim için arkadaşlara geldik. Burada kış lastiklerimizi çıkartıp yaz lastiklerini takıyoruz. Hakkari’de mevsimlerde son yıllarda biraz değişiklik meydana geldi. Nisan ayında bazen sürpriz kar yağışlarına tanıklık ettik. Bizlerde değişimde biraz geç başladık. Malum lastikçilerde de yoğunluk vardı. Bize de şimdi değiştirmek nasip oldu.” 

Editör: Haber Merkezi