İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Konferans Salonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlilerinden Neşe Ataman Bor’un  koordinatörlüğünde gerçekleşen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Genel Sekreter Kerim Akar, Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa Ünver, akademik-idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Seminer Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Bada, bağışçı olmanın önemine değindikten sonra kan bağışı konusunda örnek olunması gerektiğini vurguladı. 

Seminerde söz alan Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa Ünver ise “Kök Hücre Nedir? Kök Hücrenin Önemi, Kök Hücre Donöründe aranan şartlar, Bağış Süreci ve Kan Bağışı” gibi konularında sunum yaptı. Ünver, sunumunu “Umutla bekleyen bir hastaya, yaşama tutunma şansını siz verebilirsiniz” sözleri ile tamamladı.

Öte yandan, Hakkari Üniversitesi Fakülte dersliklerinde “Kök Hücre Bağış Merkezi” kurulacağı ve bağış yapmak isteyenlere “Kök Hücre Bağışı” kampanyası süresince ile ilgi verileceği belirtildi.

Seminerin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, sunumu nedeniyle Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa Ünver'e teşekkür belgesi verdi.

seminer-(2).jpg

seminer-(5).jpg

seminer-(6).jpg

seminer-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi