HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Sis ve kar yağışının etkili olduğu şehir merkezinde, vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Karayolları 114. Şube Şefliği yetkileri; Hakkâri-Van ve Hakkâri-Çukurca karayolunu kullanan sürücülerin kaya düşmeleri ve çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması uyarısında bulundular.

Hakkâri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 14 köy ve 42 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Bir süreden beridir Hakkâri’de beklenen kar yağışı yağmaya başladı. Sabah saatlerinde aniden başlayan ve belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 14 köy ve 42 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için il özel idaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, yağışların etkisini sürdürmesi halinde yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapanabileceği belirtildi.

Hakkâri kent merkezinde kar kalınlığı 35 santimetrenin üzerine çıkarken yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu belirtildi. Sabah saatlerinde lapa lapa kar yağışı altında çocuklar karnelerini almaya gitti.

 

Bazı vatandaşlar ise toprak evlerinin damlarını temizleme telaşı içersine düştü. Yağışların bu şekilde devam etmesi halinde kent merkezindeki kar kalınlığının bir metreyi geçebileceğini belirten vatandaşlar ise, yeni yılda bekledikleri kar yağışının yeni geldiğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi