HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kent merkezine son kar yağışıyla birlikte ara sokak ve caddelerde biriken kar ile oluşan buz kütlelerini kaldırmak için Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, iş makineleri yardımıyla cadde ve sokaklarda biriken kar birikintilerini şehir dışına çıkarıyor. 

Çevre Yolu başta olmak üzere kenttin bir çok ara sokağında çalışmalarını sürdüren ekiplere, esnaflar da ellerindeki kürekler yardımcı olmaya çalışıyor.

Caddelerin kar ve buz kütleleri nedeni ile kullanılamaz halde olduğunu belirten esnaflar, yapılan karla mücadele çalışması sonucu rahat bir nefes aldıklarını söylediler. Çalışmalardan dolayı belediye ekiplerine teşekkür eden esnaflar, kendilerinin de çalışmalara küreklerle destek verdiklerini belirttiler.

Sürücüler ise, ekipler tarafından başlatılan çalışmaları yerinde bulduklarını ifade ettiler. Sürücüler, “Son kar yağışı ile birlikte ara sokak ve caddelerde kar birikintileri ve buz tabakaları oluştu. Sağolsunlar çalışmalar başlatılarak kar birikintileri temizlenmeye başlandı. Kar birikintilerinden dolayı kent merkezinde araçlar park edecek yer sıkıntısı yaşıyordu. Cadde ve sokakların temizlenmesiyle bu sorunda ortadan kalkmış oldu.” 

dsc_1139.jpg

dsc_1143.jpg

dsc_1144.jpg

dsc_1150.jpg

Editör: Haber Merkezi