HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de “Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi” veriliyor

Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Proje Koordinasyon Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Koca’nın Hakkari Üniversitesi işbirliği ile proje olarak hazırladığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi" kentteki çeşitli kurumlarda çalışan siber güvenlik, bilişim-bilgi işlem ve bilgisayar eğitimi veren personellere verilmeye başlandı. 

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Koca, siber saldırılara karşı önlemler ve yapılması gerekenler hakkında kentteki kamu personellerine eğitim verildiğini belirtti. Müdür Koca, Türkiye'de özellikle kamu kurumlarının "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı" doğrultusunda siber güvenlik alanında yetişmiş personel eksiğininin giderilmesinin planlandığını ve alınmakta olan siber güvenlik eğitiminin, ilgili personellerin siber suçlarla mücadelede etkin rol alması açısından oldukça önem arz ettiğini ifade etti.

Son zamanlarda yaşanan siber saldırılara da dikkat çeken Müdür Koca, “Dünya genelinde olduğu gibi Hakkari İlimizde de siber tehditlerin ve saldırıların gün geçtikçe artış gösterdiği günümüzde, her geçen gün daha da gelişen tehditlere ve saldırılara maruz kalan organizasyonların, kurumların siber güvenlik stratejilerini hayati bir konu olarak ele almaları ve buna yönelik çözümlere her zamankinden daha çok yatırım yapmalarını gerektirmektedir. Bu sebeple ilimizde 10 kurumumuzda görev yapan siber güvenlik, bilişim ve bilgi işlem personeli ve bilgisayar eğitimi veren kurumlarımızın personeline yönelik "Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi" verilmeye başlandı. Eğitimlerin hayırlı olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Eğitim, Barikat Akademi eğitmenlerinden Orta Doğu Teknik Üniversite'sinde doktora sonrası araştırmalarına devam eden Siber Güvenlik Uzmanı Emre Sürer tarafından, Hakkari Üniversitesi Fakülte Derslikleri binasında veriliyor. 

Sürer, 5 gün boyunca devam edecek eğitim çerçevesinde kamu personellerine; güncel saldırı teknikleri, siber olaylara müdahale ekibi kurulum ve yönetimi, merkezi güvenlik izleme ve olay yönetimi, DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri hakkında uygulamalı ve pratik bilgiler verecek.

egitim-(1)-001.jpg

egitim-(3)-001.jpg

egitim-(4).jpg

egitim-(5).jpg

egitim-(6).jpg

egitim-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi