HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Toplantıda, kadına yönelik şiddete ilişkin oluşturulan komisyonlar ve kurumların bu komisyonlardaki görevlerinin altı çizilerek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon çalışmalarının önemine vurgu yapıldı.
 
Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hakkındaki ilgili yönetmelik kapsamında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yarımcısı Bekir Abacı başkanlığında Hakkari Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. “Kadına Yönelik Şiddet Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısına Belediye, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Hakkari Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, SYDV Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, KAMER Vakfı, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Atatürk Polis Merkezi meslek örgütlerinin temsilcilerinin katıldı.
 
Toplantıda şu maddeler ele alındı; 
 
İlgili kurumlarca önceki toplantılarda bağlı olarak işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.
 
6284 kapsamında alınan koruyucu ve önleyici tedbir kararlarının izleme süreci konusunda karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi için emniyet ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği içinde çalışmalarını devam ettirmesi gerektiği konuşuldu.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan şiddet mağduru kadınların istihdamına destek olmak üzere Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne yönlendirilmesi gerektiği konuşuldu.
 
Kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planının hazırlanması süreci için oluşturulan teknik kurulda var olan eksiklikler konuşuldu.
 
Kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planının hazırlığı için gerçekleştirilerek çalıştay görüşüldü ve mayıs ayında komisyon üyesi kurumların desteğiyle yapılması planlandı.
Editör: Haber Merkezi