HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere kadınlar karanfiller ile karşılandı. Seminere Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Öner, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Uzman Dr. Betül Yakıştıran, ildeki kadın örgütleri temsilcileri, Hakkari Üniversitesi akademik personeli ve kadınlar katıldı. 

Seminere katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde katılmalarını imkan sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek kadın erkek herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti. 

Toprak; “Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurulunun temeli değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde katılmalarını imkan sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek kadın erkek herkesin sorumluluğudur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünlükteki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiyar edilen dini mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yer yüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” anlayışı ile değil “Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır” anlayışı ile ilerlemek istiyoruz.” dedi.

ifn_2581.jpg

Toprak, sözlerine şöyle devam etti;  "Kadına şiddetle mücadele konusunda yapılan bütün gayretli çalışmalar kamu kurum ve kuruluşların, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kararlılıkla sürdürülecektir. Kadına ve erkeğe tarih boyunca yüklenen acımasız rollerden sıyrılacağımız derin bir empatiye ve işbirliğine şahit olacağımız umut dolu bir gelecek dilerim. Hayatın ağır yüklerini taşıyan elinin, emeğinin, gözünün nuru ile birleştiren küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” 

Seminerde sunum şeklinde Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ilknur Öner, “Erken yaşta evlilik”, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, “Toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet” konuları üzerinde konuşmalar yaptı.  Ayrıca Uzman Dr. Betül Yakıştıran tarafından kadın sağlığı konuları hakkında bilgiler verdi. 

Seminer Fotoğraf sergisi ve Hakkari Belediyesi Erbane Topluluğu'nun gösterisi ile son buldu.

ifn_2516.jpg

ifn_2519.jpg

ifn_2545.jpg

ifn_2591.jpg

ifn_2593.jpg

ifn_2615.jpg

ifn_2617.jpg

Editör: Haber Merkezi