HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Valilik Konferans Salonu'nda Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda devam eden yatırımlar ile yapılması planlanan hizmetler ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, 2017 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, bu toplantıların yapılmasındaki maksadın il genelindeki yatırımlarla ilgili koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi olduğunu ifade etti.

Vali Toprak, "Yüksekova İlçesi’ne yeni yapacağımız 16 kilometrelik iki tüneli kapsayan yolumuz 600 milyon TL’nin üzerindedir. Buradaki yatırım rakamları büyük. DSİ’nin yine barajlar ve sulamalar ilgili yatırımları çok büyük rakamlar tutuyor. Üç tane barajımız var. Bir tanesi tamamlanmak üzere ikisi bitmek üzere. Dilimli Barajı’nın sadece rölekasyonu kaldı. İlimizde büyük bir yatırım var. Yatırım programlarında projelerin toplamı 2017 yılı 4. dönem itibariyle 6 milyar 299 milyon 552 bin 494 TL olup 788 projeyi kapsıyor. Bu rakam devletimizin ne kadar yatırım içerisinde olduğunu çok net ortaya koyuyor. Dere ıslahlarımız devam ediyor. Her tarafta yoğun bir faaliyet var. Hizmetleri birebir takip eden bakanlarımız var. Geçenlerde Orman ve İşleri Bakanımız geldi, burada çok mantıklı ve hesaplı taahhütlerde bulundu. Bunların takip görevini de bize verdi. Bizim arkadaşlarımız da onu takip ediyorlar. Üç ayı doldurduğumuzda biz onu rapor halinde Sayın Bakanımıza sunacağız. Dağbaşı Dağlıca dediğimiz yolumuzda çalışmalar devam ediyor. Elimizdeki büyük projeleri hızlandırarak tamamlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Vali Toprak, daha sonra toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Toplantıya, Hakkâri Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. 

Editör: Haber Merkezi