HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Yapılan yardım ile açıklama yapan Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, Türk Kızılay tarafından 2007 yılında bu yana vekaletle kurban kesim kampanyası düzenlendiğini söyledi.

En büyük teşekkürü bağışçılara sunan Bozkurt , ''Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla 2019 yılında bağışçılar tarafında 181000 adet hisse alınarak yurt içi ve yurt dışında Kurban Bayramında kesimleri yapıldığını belirtti.

Kurban etlerini yurt içinde 4,5 milyon ihtiyaç sahibine verilmesi hedeflendiğini anımsatan Bozkurt şunları kaydetti. ''Bu Kurban etleri hazırlanan kuşbaşı ve kıyma konserveleri Türkiye'de 7 bölgede 28 ilde aynı anda 98 bin 600 konserve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yola çıkmış olup şubemize 4 bin adet konserve teslimatı yapılmıştır. Hakkari'de bulunan ihtiyaç sahibi önceden tespit edilen 1200 ailemize şube merkezimizde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Türkiye de ve Dünya' da İlk defa uygulamaya geçecek olan affet anında afetzedelere verilmek üzere hızlı ve hazır olacak şekilde 5 ve 10 kilogramlık kavurma konserveler hazırlanıp depolanmıştır. Buradan tekrar yurt içinde, yurt dışında ve özelde ilimiz Hakkari'de desteklerini ve bağışlarını Kızılay'dan esirgemeyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ediyor. Bağışlarının emin ellerde olduğunu ve yerine ulaştığını bilmelerini ve Kızılay miza desteklerinin devamını diliyorum hepinize teşekkür ediyorum.''dedi.
Editör: Haber Merkezi