HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi kenti baştan sona asfalt ile kavuşturmaya devam ederken diğer yandan meydana gelebilecek üzücü olayların önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Belediye, asfalt çalışmalarının bitirildiği noktalarda yayaların yoğun olarak geçtiği noktalarda araçların yavaşlaması için hız kesici kasisler oluşturdu.

Hakkari- Van Karayolu’nda yapılan asfalt çalışmalarının ardından bazı sürücülerin hız yapması sonucu son günlerde trafik kazalarının artmasına neden oldu. Kazaların meydana geldiği kentte bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için Hakkari Belediyesi kolları sıvadı. Belediye, özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda araçların yavaşlaması için hız kesici kasisler oluşturdu.  

Vatandaşlar, yapılan kasislere sevindiklerini belirtti. Bazı araç sürücülerinin hız yaptığını belirten vatandaşlar, “Belediye böyle bir çalışma yaparak içimizi rahatlattı. Çünkü özellikle Hakkari- Van Karayolu’nda asfalt çalışmalarının bitirildiği noktalarda bazı araç sürücüleri aşırı hız yapıyordu. Kentte son günlerde hız tutkunu sürücüler yüzünde trafik kazaların meydana geliyordu. Bu bizleri çok endişelendiriyordu. Okulların başlayacağı bu günlerde bizler biraz tereddütlüydük. Yapılan bu kasisler ile hız tutkunu sürücülerin önüne geçmiş olunacak. Bu konuda bizlerde çok sevindik. Çünkü okullar açılıyor ve öğrenciler yolları yoğun bir şekilde kullanacak. Yaya trafiği yoğun olacak. Bu konuda önlem alan yetkililere teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi