HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında  Hakkari İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Gıda Hijyeni ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde  Gıda ve Yem Şubesi Müdürü ve personellerinin katılımıyla öğrencilere gıda hijyeninin sağlık ve dengeli beslenme üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi. 

Gıda ve Yem Şubesi Gıda Mühendisi Rüya Akgök ve Gıda Mühendisi Yeliz Göcen'in gıda hijyeni ve sağlıklı beslenme konularında sunumları ile devam eden seminerde gıda zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, zehirlenmelere sebep olabilecek unsurlar ve herhangi bir zehirlenme durumunda yapılması gerekenler, öğrencilerin günlük yaşamlarında gıda alışverişlerinde ve kantin, yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda hakkında bilgiler verildi. 
 Şube Müdürü Cengiz Orakçı seminer hakkında açıklama yaptı. Orakçı, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, sunumu yapan arkadaşlarına, okul yönetimi ve öğretmenleri ile beraber katılım sağlayan öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür etti. 

 

Editör: Haber Merkezi