Hakkari Devlet hastanesi karşısında satışa sunulan fidanlar, cinsi ve çeşidine göre alıcılarını bekliyor. Tanesi 50 ve 60 TL arasında satılan ürünler arasında; elma, armut, kiraz, ceviz, dut, şeftali, nar, cennet hurması, fıstık, fındık, çam ve akasya fidanları yer alıyor.

22 yıldır fidan satıcılığı yaparak geçimini sağladığını belirten Feysal Acar, her sene düzenli olarak bu işi yaptığını söyledi.

Acar, Hakkari'de fidan dikme sezonunun Martın ilk haftası ile Mayısın ikinci haftası arasında yapıldığını belirterek bu sezonda fidanların bağ ve bahçelerde toprakla buluştuğunu söyledi.

 

Hakkari'nin fidan satışını yapan tek yetkili firması olduklarını kaydeden Acar, İzmir Ödemiş, Aydın ve Malatya illerinden getirdikleri ürünlerin aşılarının yapıldığını ve gerekli denetimlerden geçtiğini belirtti ve "Satışları başlayan meyve fidanlarının kökleri mille kapatılarak muhafaza ediyoruz" dedi.

Son iki yıldır Hakkari köylerinden fidanlara yoğun bir talep olduğu bilgisini paylaşan Acar; “Bu yıl kış mevsimi pek soğuk geçmedi. Dolayısıyla bahar erken geldi. Havaların ısınmaya başlaması ile bizde uzun yıllardan beri yaptığımız fidan satışına başladık. Yaklaşık 15-20 tane fidan çeşidimiz var. Bağ ve bahçe işleri ile uğraşan vatandaşlarımız gelip meyve veya çam fidanı alıyor. Sattığımız fidanların budamasını yaparak vatandaşa sunuyoruz. Satışlarımız mayıs ayı ortasına kadar devam edecek." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi