HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de esnaflar, Suriye'nin Afrin bölgesinde “Zeytin Dalı Harekatı”na katılan asker ve polis özel hareket güçlerine destek vermek amacıyla toplanan malzemeleri İl Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. 

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen teslim törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Eşi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu katıldı. 

 Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkarili esnafların Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan mehmetçik ve polis özel harekâtçılara destekte bulunmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Vali Toprak konuşmasının devamında şunları ifade etti; Hakkârili esnaf kardeşlerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve emniyet güçlerimizin Suriye’deki terörist unsurları temizlemek üzere yürütmüş oldukları Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan Mehmetçik, polis ve özel harekâtçılarımıza destekte bulunmak amacıyla kendi aralarında bir çalışma yaparak ciddi miktarda, yiyecek, içecek ve giyecek maddesini Emniyet Müdürlüğümüze teslim etme arzularını bildirdiler. Biz de bunların Mehmetçiklerimizle duygu birliği içerisinde olmalarını memnuniyetle karşıladık. Bu harekâtta devletimizin daha huzurlu ve asayiş içerisinde bir ülke meydana getirebilmek için çalışmalarını ne kadar takdirle karşıladıklarını, sadece terörist unsulara karşı bu operasyonu yürüttükleri, orada sivil halka karşı çok duyarlı davranarak bir kişinin dahi burnu kanamaması için ne kadar özen gösterdiklerini halkımız, buradaki esnaf kardeşlerimiz değerlendirerek Mehmetçiğimize böyle bir katkıda bulunmak istediklerini bize bildirdiler. Biz şu andaki devlet politikamız bakanlığımızın görüşleri doğrultusunda bunları bazı sebeplerden dolayı oraya göndermemizin mümkün olmadığını kendilerine izah ettik.  Fakat yapmış oldukları bu yardımları ve içten gelen bu davranışlarını da hatırla karşıladığımız için geri göndermekte istemedik. Yine onlar gibi Hakkâri’mizin ve ülkemizin güvenliği ve vatan savunması için görev icra eden üst bölgelerimizdeki Mehmetçiklerimize bu yardımları teslim etmek üzere kendilerinden almaya karar verdik. Hemen hemen bir kamyon dolusu olan bu yiyecek, içecek ve giyecek malzemelerini İl Jandarma Komutanlığımıza teslim edeceğiz. Gerek kendileri gerek biz Valilik olarak yapmış olduğumuz ziyaretlerde bunları bir gönül bağı oluşturması, halkımızın onlara verdiği desteği, sevginin bir göstergesi manasında takdim edeceğiz. Ben bu vesileyle bu ince ve vatansever düşüncelerinden dolayı Hakkârili esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

ifn_2354.jpg

ifn_2364.jpg

ifn_2390.jpg

Editör: Haber Merkezi