HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ- HİKMET TEMEŞ

Hakkari Evinde kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımı ile yapılan toplantıda konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentte ilk göreve başladığından beri birinci meselenin eğitim olduğunu söyledi.
Eğitim için bütün imkanları seferber ettiklerini kaydeden Vali Akbıyık, şunları aktardı.
'' Hakkari'de her alanda büyük gelişmeler var.Tarihinin en iyi dönemini yaşıyor.Gerek alt yapı gerek üst yapı. Ekonomi de , sağlıkta, eğitimde tüm alanlarda büyük gelişmeler var. Tabi bunları hepsi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde. Hakkari'ye tanımış olduğu ayrıcalıkla ve bakanlarımızın desteği ile devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün biten proje sayısı 40'ı geçti. Yine onlarca projemiz şuanda devam ediyor. Bir tarafta yeni okullar yapıyoruz. Yeni öğretmenevleri yapıyoruz.Öğretmelerimiz için kalacak yer ve konut yapıyoruz. Yine etüt merkezleri ve pansiyonlar yapıyoruz. Her alanda fiziksel büyük değişim var.Kütüphanesi okul kalması projesi çerçevesinden 110'un üzerinden okula kütüphane yaptık. Tabi bunları sadece devletin imkanları ile değil Hakkari'den ya da dışlardan yaşayan hayırseverleri desteği ile yaptık.Birçok ilgi ve beceri atölyeleri kuruyoruz. her alanda büyük değişim ve dönüşüm yaşanıyor. İlk defa biz Hakkari tarihinde biz çocuklarımızı Avrupa'ya gönderiyoruz. Şuana kadar öğretmen , öğrenci ve idarecinin içinden bulunduğu 300'e yakın kişiyi Almanya, Belçika gibi Avrupa'nın birçok şehirlerine onlarla yapmış olduğumuz projeler çerçevesinde Ulusal Ajansın desteği ile Erarumus , etiwinig gibi programlar çerçevesinde gönderiyoruz. İnşallah bunları hepsi eğitimim kalitesine de , niteliğine de büyük katkı yapar. Öğrencilerim hem Türkiye'yi hem dünyayı tanıyacaklar.''dedi
İl Milli Eğtim Müdürü Bilal Gür ise  Erasmus projelerinin ana hedeflerinden ve şimdiye kadar  ilimizin eğitimine olan kazanımlarından bahsederek şunları söyledi: "Bakanlığımızın “2023 Eğitim Vizyonu” ve Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın “Eğitim Birinci Meselemizdir” hedefi doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kurumlarımız tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok proje hazırlanarak ilgili makamlara sunulmuş ve ne mutlu ki birçoğu kabul görmüştür.
    "Bu projelerimizdeki ana hedeflerimizden bazıları şunlardır; 1-öğretmen ve okul yöneticilerinin gelişimlerini desteklemek, öğrencilerin bilişsel duygusal ve fiziksel olarak gelişimi ile bilimsel düşünme tutum ve değerlerini içselleştirebilmelerini sağlamak.
   2- Ülkemizin kalkınmasında önemli bir kaynak niteliğinde bulunan özel yetenekli öğrencilerimizin, akranlarından ayrıştırılmadan doğalarına uygun şekilde eğitilmesini sağlayacak yeni yaklaşımları kazandırmak.
   3- Yönetici ve öğretmenlerimize; sınıf içi etkileşim, kültürel etkileşim, sınıf yönetimi, koçluk sistemi, uzaktan eğitim, iletişim, işbirliği, inovasyon gibi konularda yurt dışı eğitim desteklerini sağlayabilmek.
  4- Meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin, alanları ile ilgili staj yapma imkanlarını geliştirmek ve mesleki eğitimde devamsızlık ve sınıf tekrarlarına sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılabilmesi için iletişim ve işbirliği alanında yaşanan sıkıntıların önüne geçmek, 
   5- Uluslar arası hareketlilik programlarına farkındalığı artırmak, dijital eğitimdeki yeni fırsatları keşfetmek ve eğitimde, öğrencilerimize yeni ufuklar açmak.
    6-Öğrencilerimizin kendi kültürünü daha iyi tanıma ve tanıtma, farklı kültürleri tanıma, gittikleri bu ülkelerdeki örf âdeti, o ülkenin kültürel sosyolojik yapısını, yine o ülkelerin yaşam biçimini, oradaki toplumun kendi bünyesinde taşıdığı özellikleri bizzat yerinde görebilme şansı verebilmek.
     Bu belirttiğim hedeflere ulaşmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz,Sayın Valimizin riyasetinde, büyük başarı göstererek yedi yıllığına, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilmiştir. 
      Akreditasyon kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz yurt dışına öğrencilerin kısa dönem hareketliliği, işbaşı gözlem, öğrencilerin staj hareketliliği, eğitim ve kurs gibi faaliyetler için gönderilmektedir.Erasmus sayesinde, şimdiye kadar 300 öğretmen ve öğrencimizi, Hollanda, Belçika, İtalya, Romanya, İspanya, Almanya ve Portekiz gibi ülkelerin okullarına ve işletmelerine gönderdik.Bütçenin artmasıyla birlikte bu sayının da artmasını bekliyoruz. Öğrencilerimizin, öğrenim ve staj hareketliliği olarak iki ana hareketlilikten yararlanabilmesi, hem akademik hem de sosyo-kültürel kazanım açısından ilimizin eğitimine, büyük katkılar sağlıyor.
      Bu vesileyle eğitime olan sınırsız desteklerinden ötürü, ilimizin eğitim camiası adına Sayın Valimize şükranlarımı sunar, zatıalilerinin huzurlarında,büyük bir emek sarf ederek bu başarılı çalışmalara imza atan tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla,"dedi.
Bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürleri Muharrem Dündar, Sabah Saklı, Erol Hanlıgil, Oktay Kızılkaya, Kazım Gür ve kentte çalışan ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi