HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği’nin girişimleri sonucu Hakkari Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan ve dernek binasında 8 ay devam eden muhasebe yardımcılığı, genel muhasebe ve kasa sorumlusu kursularını başarı ile tamamlayan 24 engelli vatandaşlara kurs bitirme sertifikaları teslim edildi.

Gençlik ve Engelliler Derneği’nde düzenlenen sertifika dağıtımına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil, Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Yurdagül Timur, Hakkari Özel Eğitim Müdürü Tahir Tekin, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, dernek eğitmeni Ramazan Erol ve sertifikayı almayı hak kazanan engelliler katıldı.

Sertifika tesliminde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil, bu tür kursların devamı için engellilere pozitif ayrımcılık yapılarak her türlü desteği vereceklerini ve onların her zaman yanında olacaklarını ifade etti.  

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ise kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  

8 ay devam eden muhasebe yardımcılığı, genel muhasebe ve kasa sorumlusu kursularını başarı ile tamamlayan ve sertifikayı almayı hak kazanan engellileri kutlayan Aydoğdu, “Engelli kardeşlerimizi hayatın içine katmak amacıyla bu tür kursların çoğaltılmasını istiyoruz. 8 ay devam eden eğitimler sonucu 24 engelli kardeşimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifika almayı hak kazandı. Bizler engellilere yönelik toplumda iş fırsatı ve istihdam alanları oluşturulmasını istiyoruz. Onların toplumsal yaşamın her alanında olması ve iş hayatının dışına bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

sertifika-(4).jpg

sertifika-(1).jpg

sertifika-(3).jpg

Editör: Haber Merkezi