HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de yaz tatili döneminde kent merkezinde bazı okullar tadilata alınmıştı. Tadilata alınan okullarda engellilere sorun olan merdiven sorununa  engelli korkulukları yapılarak bu soruna çözüm bulunmuş oldu.

Kent merkezinde genel seçim, yerel seçim, referandum gibi seçimlerde iradelerini göstermek için sandığı giden engelli vatandaşlar kent merkezindeki bazı okullarda işkenceye dönüşen merdiven sorunu ile karşılaşıyordu. Bu sorunu dikkate alan yetkililer engellilerin bu sıkıntılarını ortadan kaldırmak için tadilata alınan okullarda engelli merdivenleri oluşturdu.

Vatandaşlar, yapılan engelli merdivenlerin yerinde bir düşünce olduğunu dile getirdiler. Vatandaşlar, “Özellikle seçim zamanında engelli kardeşlerimiz olsun hasta kardeşlerimiz olsun oy kullanmak için okullara gidiyordu. Bazı okullarımız da engelli merdiveni olmadığı için sorunlar çıkıyordu. Vatandaşların yardımı yada kendi akrabalarının yardımı ile oylarını kullanmaya geliyorlardı. Bazen de hasta olan vatandaşlar sedye ile getiriliyordu. Merdivenlerde çıkarmak zor oluyordu. Yapılan merdivenler ile vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlanmış oluyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

dsc_9230.jpg

dsc_9231.jpg

dsc_9235.jpg

Editör: Haber Merkezi