HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde Türkiye’de teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışmaları sonucu, geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin 12 il içerisinde yer alan Hakkari’de teknoloji atölyesinin açılışının yapılmasıyla proje hayata geçirildi. 
 
Gençlik Merkezi’nde kurulan ve Hakkari merkez ve ilçelerinden 160 ortaokul ve lise öğrencinin tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda eğitim alacağı teknoloji atölyesinin açılışına Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ömer Kökçam, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve öğrencilerin velileri katıldı.
 
Açılışta bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, DENEYAP Teknoloji atölyelerinin çok az ilde açıldığını ve bunlardan birinin de Hakkari olduğunu belirterek, bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a başta olmak üzere emeği geçen tüm ilgililere teşekkür etti.
 

Vali Akbıyık: “Bu atölyeler önemli bir işlev görecek”
 
Teknoloji atılımının Türkiye’de ciddi bir şekilde ilerlediğini anlatan Vali Akbıyık, “İnsansız kara ve hava araçlarımızı üretiyoruz. Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması şüphesiz yeni teknolojiler, yeni bilimsel buluşlar yapmasında yatıyor. Tabi ülkelerin altyapı ve üst yapı kaynakları önemli ama teknoloji esas belirleyici güç, Türkiye’de hakikaten son yıllarda ciddi bir milli teknoloji hamlesi var. Bu anlamda bu atölyeler önemli bir işlev görecek. Önümüzdeki yıllarda belki Hakkari’de dünyanın ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek çok önemli buluşlar olacak. Bu atölyeler işte bu uğurda önemli hizmetler yapacak. Ben tekrar buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza yine işbirliği içinde olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımıza hepsine teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin teknoloji hamlesine çok önemli destekleri olan T3 Vakfı’na da buradan teşekkür ediyoruz. Hakkari’mize ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

dsc_3157.jpg
 
T3 Vakfı Genel Müdürü Kökçam: “Hakkari’de teknoloji yıldızların doğacağına inanıyoruz”
 
Atölyenin açılışı için Hakkari’ye gelen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ömer Kökçam, Hakkari’de kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin Hakkari'ye ve ülkeye önemli hizmetler vereceğine inandıklarını belirtti.
 
10-15 yıl sonra bu ülkeye gelecekte çok büyük projeler kazandıracak teknoloji yıldızlarının doğacağına inandıkları ifade eden Kökçam, “Türkiye’nin geleceğini bu gençlerde görüyoruz. 12 pilot ile arasında Hakkari’nin alınmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Başvurularda da buraya geldiğimizde de velilerimizin de ilgi ve alakasında da bu kararımızın ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük.” dedi.
 
Açılışın ardından Vali İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri atölyeyi gezdi. 

dsc_3141.jpg

dsc_3150.jpg

dsc_3160.jpg

dsc_3191.jpg

dsc_3185.jpg

dsc_3176.jpg

Editör: Haber Merkezi