HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın destekleriyle Hakkari Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Kültür Sanat Festivali’ etkinlikleri kapsamında teknoloji bağımlığına karşı “kitap ağacı” oyunu, madde bağımlılığına karşı “Beni Affet Anne” oyunu sahnelendi. Madde ve teknoloji bağımlılığının zararlarının anlatıldığı tiyatro gösterimi 5 gün boyunca öğrencilerle buluştu. 20 seans şeklinde sahnelenen tiyatro oyunu, 5 bin öğrenci tarafından izlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde finali düzenlenen tiyatro gösterimini Vali İdris Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, kurum amirleri ile öğrenciler tarafından izlendi.

dsc_3558.jpg

Madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı “Beni Affet Anne" adlı tiyatro oyunu izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Tiyatro gösterimin ardından Vali İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri tiyatro oyununu sahneleyen oyuncuları tebrik etti.

Oyunculara plaketlerin verildiği programda Vali İdris Akbıyık bir konuşma yaptı. Vali Akbıyık, Hakkari’de bir hafta boyunca 5 bin öğrenciye ulaşan “Beni Affet Anne" adlı tiyatro etkinliğinin düzenlendiğini ifade ederek, oyunu yazan ve oynayan sanatçılara teşekkür etti. 

Vali Akbıyık, “Bağımlılık ciddi bir problem. Ben İstanbul’un Şişli İlçesi’nden geldim. Orada daha ciddi problem ama çok şükür Hakkâri İlimizde böyle bir problem yok. Olursa da biz de siz de buna müsaade etmeyeceğiz. Tiyatro harikaydı, sanatçılarımızın performansı çok başarılıydı. Hayatınızı kaliteli şekilde yaşamak sizin elinizde. Güzel şeyler yaparsanız güzel yaşarsınız, mutlu olursunuz. Geleceğinizde, ailenizde daha güzel olur, kimse üzülmez. Ama kötü şeyler yaparsanız madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, sigara, alkol gibi kötü yaşarsanız kötü alışkanlıklar yaparsanız mutsuz olursunuz. Güzel şeyler yapalım.Kitap okuyalım, Derdimiz eğitim olsun sağlıklı hayatımız olsun. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

dsc_3494.jpg

dsc_3499.jpg

dsc_3508.jpg

dsc_3526.jpg

Editör: Haber Merkezi