HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan tüm illeri dolaşacak Türk Bayrağı için Hakkari Valiliğinde devir teslim töreni düzenlendi.

Van Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Atlı ve beraberindekilerin kente getirdikleri bayrak,Hakkari'yi temsil eden öğrenci Muharrem Değirmenci'ye teslim edildi.

Törende konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gençlerin var olan milli tarih şuurunun daha da geliştirilmesi, vatan ve bayrak sevgisinin pekiştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 81 ilde hayata geçirilen “Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağımız 7 bölgeden yola çıktığını söyledi.

Çanakkale Zaferinin 10. yılı münasebetiyle Çanakkale'ye gönderileceğini belirten Akbıyık konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

''Biz de bugün Van'dan gelen bayrağımızı, kıymetli gencimizin getirildiği bayrağı Hakkari olarak aldık. Bizim gencimiz bunu Şırnak'a götürecek ve bu bayrak 

Devir teslim törenine İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya katıldı.

Editör: Haber Merkezi