Sefa Lokantasında verilen yemeğe Vali Akbyık'ın yanı sıra Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Kanaat önderi Timur Yoldaş, Eğitimci Tahir Yaşar, İş İnsanları Aytekin Karahanlı, Veli Kaya, Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlü Saih Kaya , Hakkari İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile Bağışlı Köyü kanaat önderleri ve muhtarları katıldı.

 

Proje Koordinatörü Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Dr. Hikmet Yaşar, "Ayasofya'yı Görmek, Çanakkale'yi Hissetmek İstiyorum Projesinin" kapanış yemeği için bir araya geldiklerini söyledi.

Hakkari'deki gençlerin, üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin ve bir şekilde Çanakkale'yi görmek isteyen gençlerin emrinde olduklarını belirten Yaşar, şuana kadar değişik alanlarda hazırladıkları projelerin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel müdürlüğünce desteklendiğini kaydetti. 

 

Dr. Yaşar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Son 3 yıldır uyguladığımız projelerle özelikle Türkiye'nin kültür şoku olarak değerlendirildiğim Çanakkale Şehitliğine ziyaretler gerçekleştirdik. Hakkari'de de aynı zamanda 6 ve 7 aylık süreçlerde de sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunduk. Hakkari'de Çanakkale'ye spor ve gönül köprüsü ile biz Hakkari'de 60 tane gencimize eğitim verdik ve üniversite sınavlarına yerleştirdik. Özellikle geçen sene 'Okçuluk ve Ata Sporum Çanakkale Şehitliğimizdir '' projesi ile Hakkari'de ilk defa geleneksel ve sportif alanlarda okçuluk kurslarını verdik. 6 ay boyunca Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte üniversite gençlerini gençlik merkezine doldurduk. Bu vesile ile bugün projemizin son aşamasında bu yemekte üyelerimiz, bölgemizin muhtarları ve akrabalarımızın teşrifleri ve sayın valimizin katılımı ile son derece mutlu oldum. Çünkü sporu, eğitimi ve bilimi seviyoruz. Hakkâri’deki boşluğu bildiğimiz için. Hakkari'deki binlerce genç bu boşluklardan dolayı istediği spora, eğitime kavuşamamaktadır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak özelikle Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzün toplumsal kaliteyi yükseltmek, sivil örgütlenmeyi güçlendirmek amacıyla 2010 yılından beri başalttığı projleri destekleme yarışı Hakkari'de nasibini almaktadır. Ben Hakkari Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak sadece Hakkari'de değil , Bağışlı'da değil tüm Türkiye'deki öğrencilerimize de hizmet ediyorum. Projelerimiz bu amaçla toplumsal bir ihtiyacı karşıladığını belirtmek isterim emeği geçene herkese teşekkür ederim.''

Vali Akbıyık, ise projede emeği geçen Proje Koordinatörü Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Dr. Hikmet Yaşar'a , dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Program yemek ile son buldu.

Resim

p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

p4.jpg

Resim

p5.jpg

p6.jpg

p7.jpg

p8.jpg

Resim

Resim*

 

 

 

   

Editör: Haber Merkezi