HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

 Uzun bir süreden beridir polis halk kaynaşmasının sağlandığı ve hiçbir  olayın meydana gelmediği Hakkari’de güvenlik güçleri tedbirleri elden bırakmıyor.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin değişik noktalarında asayiş uygulaması yapan ekipler araçları didik didik ararken, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasını yaptı.

Öğle saatlerinde başlayan asayiş uygulamasına narkotik suçlarla mücadele, çocuk suçlarıyla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis katıldı. Yapılan kontrollerde kişilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra el çantaları ve valizleri kontrol edilirken, sürücülerin de evrakları incelendi.

Özelikle yapılan uygulamada polis ekipleri  Eğitim- öğretim döneminde öğrencilerin, düzenli ve güvenli bir trafik ortamında okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla okul taşıtlarını kontrol edilmesine dikkat etti.

Yapılan denetimlerin asıl amacının çocukların ulaşımda güvenli ve sağlıklı hizmet almaları için gerçekleştirilen denetimlerde sürücülerde çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesi, ruhsat ve ehliyet kontrolü, yolcu kapasitesi, temizlik, okul taşıtı ibaresi ve kırmızı ışıklı "dur" lambasının bulunup bulunmadığının kontrol edildiğini eksiklikleri olan sürücüleri uyardıklarını öğrenildi.

Denetimlerde, trafik güvenliği için aranılan belli şart ve kriterlere dikkat edildiği gözlenirken denetimin öğrencilerin ev ile okul arasında daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak olduğu belirtildi.

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi