HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl  81 ilde düzenlenen “Arapça metin okuma ve şiir yarışması” Hakkari’de de gerçekleştirildi.  

10. Arapça etkinlikleri kapsamında Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmaya, İl  Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  Din Öğretimi Şube Müdürü Abdülmecit Yılmaz,  Hakkari Merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinden Anadolu İmam Hatip Liseleri katıldı.

Kur´an-ı Kerim tilavetinin okunması başlayan yarışmada Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Abbasigil'in program akışını sunması ile devam etti.

“Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Şiir” şeklinde iki kategori halinde düzenlenen yarışmada Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Seyyid Abdullah Şemdinli Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Şube Müdürü Abdülmecit Yılmaz tarafından verildi. 

yarisma-(2)-001.jpg

yarisma-(3)-001.jpg

yarisma-(4)-001.jpg

08083741_21.jpg

yarisma-(5)-001.jpg

yarisma-(6).jpg

yarisma-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi