Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen temayül yoklamasında 601 partili temayül yoklamasına alınan 36 aday adayı için oy kullandı.

Saat 10'da başlayan ve elektronik olan yoklama ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, temayül yoklamasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kurt, 601 delegenin oy kullanacağını ve bu oylamanın sağlıklı bir şekilde şeffaf ortamdan yapıldığını belirti.

'' Hakkari için en hayırlısı kimse o isimler çıksın . Partililer 3 ismi belirlemek için bugün erken saatlerde sandık başına geldi. Her yıl tapılan temayül yoklamalarından farklı olarak ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı bu yıl biraz sade düzenledik. 81 ilde gerçekleşen temayül yoklamasının ülkemiz , kentimiz için hayırlı uğurlu olsun . Bugün buraya oy vermeye gelen bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Temayül yoklaması sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak. Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.''

Temayül yoklamasına AK Parti Van Milletvekili Abduahat Arvas, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, belediye başkanları önceki dönem il başkanları, gençlik kolları, kadın kolları ve partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi