HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği İl Proje ve Koordinasyon Merkezi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile kentteki 15 kamu kurumlarında görev yapan 25 personele Avrupa Birliği (AB) Hibe Programlarına ilişkin “Proje Hazırlama” konusunda eğitimler veriliyor. 

Rehberlik Araştırma Merkezi’nde 25 kursiyere yönelik gerçekleştirilen “Proje Hazırlama” eğitimi,  DAKA tarafından görevlendirilen Proje Eğitim Uzmanı Yunus Yetkin tarafından veriliyor. 5 gün sürecek olan eğtiim programında Yetkin, burada kamu personellerine hibe programlarından yararlanma yolları, proje döngüsü yönetimi, aşamaları, amacı, proje hazırlama becerileri, kazanma yolları hakkında önemli bilgiler aktarıyor.  

Verilen eğitimler ile ilgili olarak bilgi veren Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Proje Koordinasyon Merkez Müdürü Öğr. Gör. Murat Koca, verilen eğitim amacının uluslararası ve ulusal hibe programlarına ilişkin proje yazım ve becerileri kazandırma olduğunu belirtti.  

Hakkari’de kısa süre önce İl Proje ve Koordinasyon Merkezi’ni kurduklarını hatırlatan Koca, “Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın himayeleri ve olurları ile İl Proje ve Koordinasyon Merkezi’mizi kurduk. Kurumun amacı il sınırları içindeki kentimize değer katacak, etki edecek sosyo-ekonomik fayda sağlayacak tüm projeler, ulusal ve uluslar arası fon desteklerini Hakkari’ye çekebilmek hedefimizdir.” dedi. 

25 kursiyere 5 gün boyunca eğitim vereceğiz

Kentteki kurumların özellikle AB Hibe fonlarına proje hazırlama konusunda eksikliklerin olduğunu belirten Müdür Koca, “Örneğin;  A kuruluşu bir proje yazıyor aynı projeyi B kuruluşu da yazıyor. Durum böyle olunca boş yere kaynak harcama ortaya çıkıyor. Ve projelerden biri tercih ediliyor fon sağlayıcıları tarafından. Bunu engellemek amacıyla da böyle bir merkez kurduk. Hakkari’de ayrıca bir analiz yaptık kurumlarda proje yazma özellikle de uluslararası AB hibe projeleri yazma konusunda bir eksiklik gördük. Bu eksikliklerle ilgili Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Pala Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile iletişime geçtiler. Görüşme sonucunda DAKA Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim Güray bizlere proje yazma ve hazırlama konusunda bir uzman eğitmen arkadaş görevlendirdiler. Burada ilimizdeki 15 kurumumuzda görevli 25 kursiyere 5 gün boyunca eğitim vereceğiz. Burada sadece uluslar arası ve ulusal hibe programlarına ilişkin proje yazma, yönetmen, yürütme, proje döngüsü eğitimlerini vereceğiz.” 
 
Proje hazırlama konusunda ilerleyen zamanlarda tüm vatandaşlara yönelik İl Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından eğitimler vermeyi hedeflediklerini belirten Koca, "Proje fikri olup, projelendiremeyen her hangi vatandaşımız bizlere ulaşsınlar. Bizim Hükümet Konağı’nın birinci katında proje ofisimiz var. Buraya gelip bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Kısacası amacımız Hakkari’de bir sinerji oluşturmak, ulusal ve uluslar arası fon desteklerini Hakkari’ye çekebilmek.” şeklinde konuştu. 

dsc_8362.jpg

dsc_8366.jpg

dsc_8368.jpg

dsc_8370.jpg

dsc_8380.jpg

Editör: Haber Merkezi