HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Mustafa Pala, AK Parti İl Başkanı ve Hakkari Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Emrullah Gür,  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı. 

Vali Yardımcısı Pala: “Doğalgaz gitmeyen hiçbir ilimiz kalmadı”

Sertifika dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan ‘Doğalgaz İç Tesisatçılık’ kursunun önemine değindi. Türkiye'nin gelişerek büyüdüğünü ve üretim için de eğitim gerektiğini anlatan Pala, “Türkiye gelişiyor, büyüyor ve bu büyümeyi sürdürebilir ve devamlı hale getirebilmek için üretim ile bunu desteklememiz gerekiyor. Üretim için bir eğitim, nitelik ve belge gerekir. Sizlerde bu üretimin bir parçası olmaya aday oldunuz. Gelişen Türkiye’nin en büyük göstergelerinden birisi de doğalgaz arzının sağlanabilmiş olması. Şuan da çok şükür doğalgaz gitmeyen hiçbir ilimiz kalmadı. Hakkari’mizde doğalgaz enerjisine kavuştu. Fakat önümüzdeki yıllarda tabi şehir içi hatlarının yine hane içi hatlarının döşenmesi ve büyük bir emek gerektiren safhası var şuanda. Asıl önemli olan kısmı yeni başlayacak. Ve burada büyük bir işçi ve işçilik ihtiyacı ortaya çıkacak. Bu ihtiyacı önceden ön görüp bu kursu düzenleyen arkadaşlara da öncelikle tebrik ederim.” dedi.

dsc_9526-001.jpg

Pala “Artık Hakkari’nin ihtiyaçlarına göre projeler hayata geçirilecek”

SODES kapsamında artık daha faydalı projelerin ön plana çıkarılacağını vurgulayan Pala, “SODES üzerinden böyle bir kursun açılmış olması hem yerinde bir kurs olmuştur hem de çok ihtiyacı karşılayacak bir kurs olmuştur. Ben SODES ile ilgili bir kısır döngü bir durum söz konusu olmuş burada. Birçok ihtiyaç olmayan kurslar açılmış ve bir sürü belgeler verilmiş, bir sürü cihazlar alınmış. Fakat çoğu bir kenara atılmış hiçbir fayda sağlamamış hiçbir iş görmemiş. Ama bundan sonra İnşallah daha ihtiyaca uygun Hakkari’nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin geleceğine göre bir talep oluşturarak diğer başka illerde de ihtiyaç olan meslekleri burada kurslarla sizlere öğretip bir boşluğu, bir ihtiyacı doldurmak önemli olan. Yani sırf kurs açabilmek için, sırf proje yapabilmek için bir şeyler yapmayalım. Doğru olanı, doğru kursları yapalım. Bu da çok iyi bir örnek olmuş, ihtiyaca uygun ve yerinde bir proje olmuş. Kursu tamamlayan arkadaşlara da gelecek hayatlarında güzel işler, güzel vazifeler ve yolunuz açık olsun diliyorum.” ifadelerini kullandı.

dsc_9502.jpg

Gür: “Hakkari’de ilk defa böyle bir kurs verildi”

AK Parti İl Başkanı ve Hakkari Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Emrullah Gür, Hakkari’de ilk defa böyle bir kursun verildiğini söyledi.  ‘Doğalgaz İç Tesisatçılık’ kursunun 2018 yılı Haziran ayında SODES destekli yapmış oldukları bir proje olduğunu belirterek, proje ile 62 kursiyere eğitim verildiğini aktardı.

Gür, “4 ay teorik, 3 ay ise uygulamalı olmak üzere 7 ay kurs sürdü. Bu eğitimde bizi en çok mutlu eden olaylardan bir tanesi de bu eğitimi Hakkari’de ilk defa verdiğimiz için özellikle Hakkari Cezaevinde bulunan bazı Hakkarili hemşerilerimizin bu kursu duyduktan sonra başvuruları oldu. 12’ye yakın cezaevi hükümlüsüne de biz bu eğitimi verdik. Onlarda sertifikalarını cezaevi müdürümüz tarafından teslim edilecek. Hakkari’de ilk defa böyle bir kurs açıldı. Daha önce yapılan bir çok projede farklı alanlarda verildi ama istihdama yönelik bir eğitimimiz oldu. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah arkadaşlarımız bu sertifika ile her biri bir ekmek kapısı bulur. Neticede baktığımız zaman Hakkari doğalgaz da tanışan bir il haline geldi. Mutlak surette doğalgaz şehir merkezine, evlere, resmi kurumlara dağıtılacak ve bu sertifika sayesinde arkadaşlarımız iş sahibi olup evlerine ekmek götürebilecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 4 ay teorik, 3 ay uygulamalı olmak üzere 7 ay süren kursta eğitimi tamamlayarak sertifika almayı hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

dsc_9498-001.jpg

dsc_9500-001.jpg

dsc_9534-003.jpg

dsc_9548-003.jpg

dsc_9556-001.jpg

dsc_9552.jpg

Editör: Haber Merkezi