HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’ın Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlama programı Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Buradaki programa, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, Cüneyt Epcim, Aziz Gölbaşı, İdris Koç ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

dsc_1035.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal yaptı. 

Kutlama programında bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıldönümünü gururla kutladıklarını belirtti. 

basliksiz-1-006.jpgVali Akbıyık: “19 Mayıs milletimizin ezelden, ebediyete uzanan dirilişinin sembolü olmuştur”

19 Mayıs 1919 vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan ve tam bağımsızlığını sağlayan bir gün olarak tarih sayfasında yerini aldığını belirten Vali Akbıyık, “Büyük Atatürk’ün milletimizi bağımsızlık iradesi etrafında bütünleştirip Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümünde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda onu şükran ve minnetle anıyoruz. 100’üncü yıl dönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz. 19 Mayıs milletimizin ezelden, ebediyete uzanan tarih serüveninde yeniden şahlanışın, yeniden dirilişin sembolü olmuştur. 19 Mayıs 1919 vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan ve tam bağımsızlığını sağlayan bir gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki; Mustafa Kemal’e doğum günü sorulduğunda “İşte benim doğum tarihim: 19 Mayıs 1919” cevabını vermiştir.” dedi.

“Türkiye, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine gençlerin gayreti ile ulaşacaktır”

Vali Akbıyık konuşmasının devamında gençlere seslenerek şu ifadeleri kullandı; “Bu anlamlı günü Büyük Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan siz genç nesillere armağan edilmesi milletimizin ve Büyük Atatürk’ün size verdiği değerin en büyük göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ecdadımızın sizlere ve gelecek kuşaklara kutsal bir emanetidir. Atatürk’ün “Ey Türk İstikbali’nin Evladı” dediği geleceğimizin teminatı sizler bu kutsal emaneti sonsuza kadar taşıyacaksınız. Gelecekte hepimiz ülke yönetiminde önemli görevlere gelecek ve büyük sorumluluk üstleneceksiniz. Türkiye, Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefe çağdaş medeniyet seviyesine sizlerin gayreti ile ulaşacaktır. Gençlerimize güvenimiz tamdır. Çünkü demokrasiye inanmış fikri ve vicdanı hür, dünyadaki gelişmeleri yakalayabilen ve yaratıcı gücünü sonuna kadar kullanabilen bir gençlik yetişmektedir. İyi yetişmiş bir gençlik Türkiye’nin çağdaşlaşma hedefine varmada en büyük rolü üstlenecektir. Milli değerlerine sahip ve kendi değerlerini evrensel değerlerle bütünleştiren bir gençlik ülkenin sahip olabileceği en önemli avantajdır. Ülkemizin ve İlimiz gençlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu. 

Kutlama programı konuşmaların ardından şiir okumaları, halk oyunu gösterileri, çeşitli dallardaki spor gösterileri ve çeşitli alanlarda ödül alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

dsc_1166.jpg

dsc_1174.jpg

dsc_1190.jpg

dsc_1207.jpg

dsc_1217.jpg

dsc_1237-001.jpg

dsc_1239.jpg

dsc_1247.jpg

dsc_1249.jpg

dsc_1256.jpg

dsc_1266.jpg

dsc_1270.jpg

dsc_1289.jpg

dsc_1345-001.jpg

Editör: Haber Merkezi