HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari’nin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla 2020 yılında yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz; “Tüketicilere sundukları hizmet kalitesini  daha da artırmak amacıyla 2020 yılı içerisinde şehir merkezlerinde ve merkeze uzak bölgelerde altyapıyı güçlendirecek yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Ekonomik ömrünü dolduran ve ihtiyaca cevap vermeyen şebeke unsurlarının yerine yeni ve teknolojiyle uyumlu şebeke yatırımları gerçekleştirdiklerini belirten Eroğuz ,kurdukları  yeni dağıtım merkezleri ile  enerji sürekliliği geliştirdiklerini kaydetti.

Eroğuz, açıklamasının devamında şunları aktardı.

''Yüksekova ilçe merkezinde olduğu gibi birçok noktada hatlarımızı yer altına alarak şebekemizi iklimin olumsuzluklarına karşı korumuş olduk. Belediyelerimiz tarafından yeni açılan yol güzergâhlarındaki hatlarımızı yeniledik ve bu bölgelerde yeni aydınlatma tesisleri kurduk. İl ve ilçe merkezlerine uzak bölgelerde açılan yeni yerleşim birimlerinde yaşayan ve üretim yapan halkımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak amacıyla yaptığımız yatırımlarla bu bölgelerdeki enerji altyapısını da güçlendirmiş olduk. Yaptığımız çalışmaların tamamında kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarlarımızla istişareli olarak hareket ettik. 2020 yılının pandemi nedeniyle herkes için zor geçtti.Pandemi süresince hastanelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarımızda bir an bile enerji kesintisi olmaması için yoğun gayret gösterdik. Halkımızın evde kaldığı, eğitimin uzaktan yapıldığı bu dönemde enerji arzında aksama yaşanmaması için teyakkuz halinde görev yaptık. 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da tüketicilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini daha da artırmak için yatırımlarımızı ve bakım onarım çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz.''dedi.

Editör: Haber Merkezi