HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari Belediye Başkanlığı “2017 Hakkari Dönüşüm Programı” kapsamında şehirde çocuklara oyun alanlarının kazandırılması ve oluşturulması için başlattığı çocuk oyun grubu kurulumu projesi ile kendin dört bir tarafına çocuk oyun grupları kuruluyor.

Şimdiye kadar kentin birçok mahallesine 4 büyük park olmak üzere 16 çocuk oyun grubu parkının kurulduğu belirtildi. Kentin birçok mahallesi başta olmak üzere tarihten ilk defa çocuk parkına kavuşan Sümbül Mahallesinde ise 3 bin 800 metre kara alan üzerinde kurulan oyun parkı ve ailelerin dinlenebileceği alan mahalle sakinlerini sevindirdi.

Sümbül Mahallesinde çocukların parklarda eğlenmenin sevincini yaşarken, aileler ise dinlenme parklarında sohbet etme mutluluğunu yaşadı. Çocuklarını parka getiren kadınlar, kendileri park ve oyun alanı hiç görmediklerini ama çocuklarına nasip olduğunu söylediler.


Mahalle sakinleri, ”Parkı güzel gördük ama gecikti biraz. Yeni nesil çocuklarımız faydalanacaklar. Her ne kadar biz görmemiş olsak bile çocuklarımız park görecek. Bize bu parkı kazandıran Belediye Başkan Vekilimiz Cüneyt Epcim’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.


Sümbül Mahallesi Muhtarı Rahmi Teski ise, "Mahallemizde ilk defa büyük bir çocuk parkı kuruldu.  Kurulan parkta çocuklar eğleniyor. Hakkari’de bir park olmayınca şimdi her tarafta parklar kurulmuş. Toz toprak içerisinde olan yollarımız yapılıyor bitme aşamasına geldi. Büyük bir sevinç içerisindeyiz. Ben yıllardır  park görmedim bende yeni görüyorum. Belediye Başkan Vekilimiz Cüneyt Epcim’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi