HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyünde hayvan dağıtım programı düzenledi.

Hayvancılığı gelişme amacıyla yapılan destekle beraber 100 aileye bin koyu ve bin keçi olmak üzere 2 bin küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Küçükbaş hayvan desteği alan çiftçilerden Cemil Atış, 35 yıl devlet kurumundan çalıştıktan sonra hayvancılık ile uğraşmaya başladığını söyledi. Hakkari İl Özel İdaresinin desteği ile 20 küçükbaş hayvan aldığın kaydetti.

Atış, açıklamanın devamından şunları aktardı.

'' Hakkari Valiliğimize ve İl Özel İdaresine destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bölgede hayvancılığın gelişmesi için bu tür desteklerin devam etmesi gerekiyor. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.''

Çiftçilerden 36 yaşındaki Kenan Çiftçi ise 20 yıldır hayvancılık ile uğraştığını söyledi.

Çiftçi, şöyle konuştu; Sayın Valimiz  İdris Akbıyık ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, bize hayvan desteğinde bulundu. Her aileye 20 küçükbaş hayvan desteğinde bulundu desteklerden dolayı  teşekkür ediyorum.''

Yaylada Berivan olan Muhabbet Uysal ise Kent Merkezinden gelmediğini Berivanlık yaparak aile bütçesine katkıda bulunduğunu ifade etti. 2 yıldır ücret karışığından küçükbaş hayvan sağdığını böyle devlet destekleri ile kendilerine de iş çıktığını aktardı.

Çiftçilerden Zeki Çiftçi ise Hakkari Valiliği ile İl Özel İdaresinin verdiği küçükbaş hayvanların bu yıl verimi çok olan hayvanlar olduğunu desteklerin devam etmesi çağrısında bulunarak, ilgili makamlara teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi