HİKMET TEMEŞ-HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Merkez Ulu Camisinde  gerçekleşen merasime; Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit,  daire amirleri, İlçe Müftüleri siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, din görevlileri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

Merasim, Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi M. Ali Kaya’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hakkari Vali İdris Akbıyık da yaptığı konuşmada; şunları kaydetti.

“Biraz sonra icazet alacak 42 hafızımız ile anne babalarını ve onları yetiştiren öğreticilerimizi saygıyla selamlıyorum. ‘Sizlerin en hayırlısı Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir’ diyor Yüce Peygamber. Ne mutlu o anne ve babalara ki çocuklarının hafızlık eğitimini almalarına vesile oldular. Dünyada en güzel eğitim süreci hafızlık eğitimidir diye düşünüyorum. Hakkari’mizin bundan böyle nahoş hadiselerle değil  güzel faaliyetlerle anılacak olmasından memnuniyet duyuyorum.” İfadelerinde bulundu.

Vali Akbıyık'ın ardınan  İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit; “Ahmed-i Hani Kur’an Kursunda hafızlığı ikmal eden ve Hakkari'de ikincisi  düzenlenen 42 hafızın icazet merasiminedüzenlediklerini söyledi.

Yiğit, “Kur’an-ı Kerimin hükümleri doğrultusunda hayatımızı idame edersek Kur’an bizi yüceltir, Kur’an’la yücelmiş oluruz.” İfadeleriyle konuşmasına devam eden Müftü Vekili Yiğit; “Kur’an’a sırtımızı ve yüzümüzü çevirirsek toplumumuz ve ailemiz çökmüş olur. Yüce Allah Kur’an-ı Kerime sarılmamızı onun yolundan ayrılmamamızı ve onu korumamızı emrediyor. İşte bugün icazetini vereceğimiz evlatlarımız Kur’an-ı Kerimi koruyanlardır. Kur’an-ı Kerimi hafızlarımız, hafızlarımızı da Kur’an-ı Kerim koruyor. Bu vesileyle, icazetini alan hafızlarımızı, anne-babalarını ve onları yetiştiren öğreticileri tebrik ediyorum.. Hafızlarımızı yalnız bırakmayan ve onlara her türlü desteği sunan ve bu gün merasim için aramızda bulunan bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum..“ diyerek konuşmasını tamamladı.

İstanbul Çatalca Vaizi Muhammed Masum Vanlıoğlu’nun hafızlığın önemi konulu kısa konuşmalarından sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise şunları kaydetti.

“Bu gün Hakkari’mizde Kur’an-ı Kerimi gönlüne ve zikrine nakşeden 42 hafızımızın icazet merasimine şahitlik ediyoruz. Yurdumuzun değişik yerlerinde katıldığımız hafızlık merasimlerinden görüyoruz ki mayası Hz. Kur’an ve Hz. Peygamberin ahlakıyla yoğrulmuş olan bu topraklarda inşaallah bu müessese ilelebet devam edecektir. Sevgili Peygamberimize gelen ilk vahiy ile beraber başlayan hafızlık müessesesi kıyamet kopuncaya kadar devam edecektir. Çünkü Hz. Allah (C.C.)  yüce kitapta ‘Kur’an-ı Kerimi biz indirdik onun muhafazası bize aittir’ buyurmaktadır. Biz yavrularımızı bugünden ne kadar milli manevi değerlerine bağlı güzel insanlar olarak yetiştirirsek 15-20 yıl sonramız dan o kadar emin oluruz. Dolaysıyla hafızlık eğitimimiz de bu işin bir parçasını oluşturmaktadır. Okuduğunu anlayıp amel dünyasına işleyen hafızlara ihtiyacımız vardır.  Hafızlarımızın Kur’an-ı Kerimi ezberlemekle beraber manasını da öğrenerek yollarına devam etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın ciddi çalışmaları vardır.  Yüce Allah hafızlık eğitimini daha ileriye götürmeyi, nice nice hafızlık merasimlerinde bir aya gelmeyi bizlere nasip etsin.''dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın yaptığı duadan sonra öğrencilere hafızlık belgeleri ve hediyelerinin takdim edilmesiyle program  nihayete erdi.

5.jpeg

 

3-002.jpeg

 

 

 

8-001.jpeg

 

 

 

10-001.jpeg

 

 

 

Editör: Haber Merkezi