HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de basında çıkan “Hakkâri’de 5 Yetimin Yaşadığı Evin Hali İçler Acısı” haberi üzerine Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. 

Bağlar Mahallesi’nde ikamet eden Engin ailesine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Kaya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan Mavigöz ve ASDEP Psiko-Sosyal Destek ekipleri tarafından ziyaret edildi. 

Yapılan ziyaret ile ilgili ASP’den açıklama yapıldı. Açıklamada basında çıkan haberler üzerine Engin ailesinin ziyaret edildiği belirtilerek, “Şükrü Engin’in ağabeyi ile görüşme sağlanmıştır. Ağabeyi ile yapılan görüşmede vefat eden Şükrü Engin’in sağlık kurulu raporunun olduğunu yıllardır hasta olduğunu ve mevcut rahatsızlığından dolayı gelir getirici bir işte çalışamadığını ara sıra komşuların verdiği destekle geçindiklerini ve 5 çocuğunun olduğunu bu 5 çocuğunun da okula devam ettiklerini ifade etmiştir.” denildi.

ASP İl Müdürü Salih Kaya, Engin ailesine sosyal ve ekonomik destek vereceklerini ifade etti. Kaya, “Baba Şükrü Engin’in mevcut rahatsızlığından dolayı çocukların korunmaya muhtaç statüsünde değerlendirildiğinden söz konusu çocukların Müdürlüğümüzce ailelerinin yanında 2013 yılı itibariyle bir çocuk adına sosyal ve ekonomik olarak desteklendiği müdürlüğümüz kayıtlarında mevcut olduğunu, baba Şükrü Engin’in vefatından sonra çocukların ve anne Emine Engin’in yaşadığı maddi manevi tahribatın da minimize edilmesi, okula giden çocukların maddi imkansızlıklar sebebiyle okuldan kopmalarını önlemek amacıyla ikinci çocuk adına da  sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden  yararlandıracaklarını yapılan sosyal ve ekonomik desteklerimizle ailenin mağduriyetlerini en aza indireceğiz. Asdep personellerimizin alan taramaları ve gerçekleştirilen hane ziyaretleri ile mağduriyet yaşayan tüm vatandaşların yaşadıkları sorun sıkıntılara kayıtsız kalmadıklarını her zaman yanında olduklarını müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumlarımızın hizmet modellerinden yararlandırılması amacıyla tüm kamu kurumlar ve STK’lar ile koordineli çalışıyoruz.”

Hakkari ASP yetkilileri, aynı mahallede ikamet eden Taş ailesinin otizmli hastalığı olan çocuğu evinde ziyaret edip, ailesine söz konusu çocuğun rehabilitasyon ve otizmli çocuklara yönelik özel öğrenim kurslarına yönlendirmesi gerektiğini ifade edildiği, ailenin taleplerini, sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledikleri belirtildi. 

haber-1-030.jpg

Editör: Haber Merkezi