HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de 2017-2018 yılında eğitim öğretime açılan Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi ilk karma resim sergisini gerçekleştirdi. 38 öğrenci tarafından karakalem ve yağlı boya çalışmalarından 120 karma eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hakkari Valiliği önünde açılan serginin açılışına Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Ünal Akmeşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Kazım Gür, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

dsc_1801.jpg

Sevgi açılışında kısa bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, “Bugün Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi’nin ilk karma resim sergisinin açılışını yapıyoruz. Hakkari’de her alanda olduğu gibi eğitimde de önemli gelişmeler yaşanıyor. İlimizde spor lisesi ve güzel sanatlar lisesi açıldı. Eğitim başta olmak üzere her alanda güzel şeyler olmaya devam edecek. Okullarımız birbirinden başarılı kendi alanlarında çok güzel işler ortaya koyuyorlar. Ben bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sergimiz hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise açılışa katılan Vali İdris Akbıyık ve protokol üyelerine teşekkür etti.

Temel amaçlarının öğrencilerin bilgi ve yetenekleri doğrultusunda daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Gür, “Bugün Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sezon boyunca yapmış olduğu resimler büyük ilgi gördü. Bu yeteneklerden dolayı öğrencileri kutlar ve başarıların devamını dilerim” dedi.

Gün boyu sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler yoğun ilgi gördü. 

dsc_1806.jpg

dsc_1811.jpg

dsc_1815.jpg

dsc_1819.jpg

dsc_1823.jpg

dsc_1827.jpg

dsc_1831.jpg

Editör: Haber Merkezi